Litt for mye over hoftene? Dette krydderet er et mirakel for fettforbrenning

05/10/2016 15:00

Anniken Hauge

Helse
Kardemomme er et vidundermiddel som kan gjøre underverker for figuren.

Mange mennesker ønsker å tape noen kilo og slanke seg litt. Veien dit er selvfølgelig å sørge for å spise riktig antall kalorier og kanskje overveie trening, men det kan også være andre metoder man kan ta i bruk.

Noen matvarer kan øke forbrenningen, og dermed hjelpe kroppen på vei til vektnedgang.

Et krydder som innehar nettopp er kardemomme. Krydderet, som mange nordmenn kanskje forbinder med julekaker, er et rent vidundermiddel.

Delvis kan det bidra til å øke forbrenningen, men det øker også produksjonen av galle, som man trenger for å forbrenne fett, skriver det svenske mediet Newsner.

Krydderet har også andre gode effekter på kroppen. Det kan blant annet virke vanndrivende. Noen av de ekstra kiloene man bærer rundt på består nemlig av væske, og det er også sunt å kvitte seg med dem.

 

Kardemomme kan dessuten hjelpe mot oppblåsthet, luft i magen, og det kan senke nivået av fettstoffene kolesterol og triglyserider i blodet.

Vil man ha nytte av kardemommen, skal man kanskje ikke velge å få dosen via småkaker. 

Noen sunne måter å innta krydderet på, kan for eksempel være å drikke det i te, eller så kan man knuse det og ta litt oppi en kopp varmt vann for å få et effektivt og intenst tilskudd.

Til slutt kan man også ta litt kvernet kardeminne i en fruktsmoothie, og dermed nyte de gode tingene vidundermiddelet gjør for kroppen.