Mange gjør det daglig: Nå advarer lege mot å knekke nakken

12/09/2023 11:30

Emma Sletta

Helse
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Nå advarer legen.

De siste månedene har en farlig trend spredt seg på TikTok, med brukere som deltar i «farlige» videoer der nakke, rygg og andre deler av kroppen blir ‘knekket’.

Selv om disse videoene har fått nesten to milliarder visninger på sosiale medier, advarer en lege nå om at folk ikke bør etterligne denne farlige trenden.

Denne advarselen kommer fra legen Ever Arias som har delt en video på TikTok. Her forsøker han å bevisstgjøre de potensielle problemene som kan oppstå ved å knekke nakke og ledd.

Det skriver Mirror.

Til sine 136.200 følgere forklarte legen hvorfor du aldri bør knekke nakken. Han beskrev hvordan en 20 år gammel pasient besøkte sykehuset etter å ha knekket nakken noen ganger, men på et av forsøkene hørte hun en skarp lyd som etterlot henne i store smerter.

Legen forklarte hvordan pasienten ble sendt til akuttmottaket og skannet, hvor det ble påvist brudd. Dette forårsaket et hypermobilitetssyndrom.

– Det som skjedde var at hun endte opp med å bøye nakken litt for mye og fikk kompresjonsbruddet, legger legen til.

Et mindre kompresjonsbrudd kan behandles med nakkestøtte som skal brukes i 6-8 uker, mens et mer komplekst brudd kan kreve operasjon og/eller måneder i et stivt plaster.

Legen gjentok at det er flere risikoer forbundet med å knekke nakken.

– Det er viktig å forstå at hvis du knekker nakken når du går til kiropraktoren, er det noen situasjoner hvor du kan sette deg selv i fare, sier han og legger til:

– Noen ganger kommer folk inn med slag fordi de har fått kiropraktoren til å manipulere nakken deres.

Dr. Arias' populære video har nesten 40.000 visninger, og til tross for advarslene har hundrevis av mennesker kommentert at de vil fortsette å knekke nakken.

– Jeg brekker nakken hver dag i over 15 år. Hvis jeg ikke gjør det, kan jeg ikke komme meg gjennom dagen, skrev en bruker, mens en annen la til at hvis de ikke brekker nakken, vil det føles rart.

Et eksempel på en person som ble skadet er Josh Hader fra Oklahoma, som ble kjørt til sykehuset etter at han hørte en sprekk i nakken.

Han følte seg lammet og ute av stand til å gå rett, og han hadde revet et tonn med blodårer som følge av den raske sprekken i nakken.

Læs også:

Ekspertråd: Så ofte bør du vaske sengetøyet ditt En ekspert har avslørt at flere ting avgjør hvor ofte du bør vaske sengetøyet.