Mann fikk 10 koronavaksinasjoner på én dag: Fikk betalt for å ta vaksine med falsk identitet

14/12/2021 08:58

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En NewZealandsk mann skal ha fått10 vaksinasjoner på en dag. Omstendighetene bak det er nå under etterforskning.

Ifølge Unilad har en mann i New Zealand fått 10 koronavirusvaksinasjoner på en dag. Professor Petousis-Harris sa at mannen senere sannsynligvis ville ha blitt alvorlig påvirket av symptomer fra viruset.

De fleste har hørt om, eller til og med opplevd på egen kropp, hvordan en koronavaksinasjon kan forårsake alt fra milde symptomer til alvorlig kvalme, hodepine, feber og høy tretthet. Men ifølge Petousis-Harris vil den aktuelle mannen oppleve de mange symptomene i mye større grad, da han har fått en mye høyere dose enn anbefalt.

– Vi vet at folk har fått fem fulle i stedet for fem ufortynne doser før, vi vet at dette har skjedd i utlandet, og vi vet at det er gjort feil av andre vaksiner, og det har ikke vært noen langsiktige problemer, sier professoren, og forklarer at den aktuelle mannen neppe vil ha noen langsiktige symptomer eller problemer på grunn av de mange vaksinene.

Selv om de mange vaksinene som gis til en enkelt mann sannsynligvis ikke har noen reelle helseproblemer for pasienten, er det fortsatt ikke kjent sikkert, og eksperter mener at risikoen for bivirkninger øker når du mottar flere doser.

Årsaken til at mannen tok de mange vaksinene er angivelig at han har fått betalt for hver eneste plugg - unilad skriver.

Han skal ha mottatt penger fra folk som ikke ønsker å bli vaksinert, men som ønsker å ha «forhåndsvaksinert» status og deretter fått vaksinasjonene i deres navn. Han burde ha gjort dette 10 ganger på en dag og dermed fått de mange vaksinene.

Hendelsen etterforskes for tiden i New Zealand og en gruppeleder for vaksinasjonsprogrammet i New Zealand, Astrig Koornneef, sa: «Vi er veldig bekymret for situasjonen og jobber tett med relevante myndigheter.»

Koornneef utdyper at det er svært uheldig hvis du ikke får riktig antall doser av vaksinen, da det ikke bare kan sette ens egen helse, men også vaksinasjonsplanen i lokalsamfunnet, i fare: "Utøvende leger opererer i et samfunn med høy troverdighet og er avhengige av at folk handler i god tro og deler sann informasjon for å hjelpe til med behandlingen."

Hun forklarer at det åpenbart ikke er sunt for kroppen å få så mange vaksiner samtidig, og at risikoen for bivirkninger øker betydelig. I tillegg er det et problem at det nå er personer som er registrert som "klarvaksinerte" uten å være det, da dette kan få konsekvenser for dem i fremtidige sykdommer og / eller sykehusinnleggelser.

De direkte årsakene til at det er mulig for en mann å motta 10 vaksinasjoner på en dag, er ikke offisielt etablert, men ifølge newsweek mottok mannen de mange vaksinasjonene i andre borgeres navn.

I Danmark har de fleste borgere bare mottatt to plugger, men mange har startet den tredje pluggen, som ikke anbefales før 5,5 måneder etter den andre pluggen.