Mannens rumpehull falt ut av kroppen hans da han hadde sittet på toalettet for lenge med mobilen sin

26/05/2021 11:47

Emma Sletta

Helse
En yngre mann måtte bli kjørt til sykehus da endetarmen plutselig hang mellom beina da han reiste seg fra toalettet.

Du kan nyte tiden din på toalettet mer enn det som er bra.

Tidligere tok mange menn avisen eller deres favorittmagasin til den hvite porselenstronen.

Men med spredningen av smarttelefonen og de utallige artiklene eller spillene for hånden, har tiden på toalettbrettet økt betydelig, og for en ung kinesisk mann bør det få alvorlige konsekvenser, skriver Metro.

På søndag hadde den anonyme kinesiske mannen sittet på toalettet i over en halv time med telefonen sin og forsøkt å "bli kvitt alt" da han oppdaget at noe var helt galt.

Den unge mannen kunne føle at noe ikke var som det skulle være på baksiden, og derfor var han opptatt med å komme til sykehuset, hvor medisinsk personale kunne motta ham på The Sixth Affiliated Hospital of Sun Yat-sen University i den kinesiske byen Zhongshan.

Og her kunne legene faktisk undersøke mannen, og se at mannens endetarm hadde falt ut av kroppen, hvor en 16 centimeter lang klump hang ut av mannens bakre ende.

Tilstanden kalles i dansk rektal prolaps eller rektal prolaps, hvor deler av endetarmen ikke lenger holdes på plass, men frigjøres fra kroppen når du for eksempel går på toalettet. I dette tilfellet var det imidlertid et svært alvorlig tilfelle der mannen hadde lidd i mange år fra tabuforstyrrelsen.

– Pasienten har hatt rektal prolaps siden han var fire år gammel, der tarmen har fått mulighet til å trekke seg tilbake av seg selv. Men han har ikke fått behandlet tilstanden, noe som over tid har forverret tilstanden, sier ansvarlig lege Dr Su Dan til lokale kinesiske nyhetsmedier.

Lidelsen er oftest sett hos barn eller eldre som har hatt forstoppelse og en urolig avføring, som har brutt ned musklene som holder endetarmen på plass.

Det er imidlertid mulig å re-operere endetarmen via kirurgi, som var den svært uheldige kinesiske mannen, hvor leger forkortet endetarmen.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.