Martines perfekte svar etter hånlig kommentar på nettet: 'Jeg er ikke tykk - jeg er lykkelig’

26/07/2017 09:30

Anniken Hauge

Helse
Foto: Martine Halvorson/privat
Foto: Martine Halvorson/privat
19-årige Martine ble gjort narr av og mobbet på nettet på grunn av kroppen sin. Men så tok hun en beslutning som nå blir hyllet av tusener.

Tonen på sosiale medier er ikke alltid på den vennlige siden. Men trenger ikke søke lenge på Facebook for å finne stygg ordbruk, skjellsord og nedlatende språk, som man kan tvile på om folk ville sagt om de stod ansikt til ansikt med personen. 

Men for 19-årige Martine Halvorson fra Oslo, ble det for mye av de spydige kommentarene som dukket opp etter at den unge jenta la ut et bilde av kroppen sin fredag forrige uke. En opplevelse hun nå har skrevet om på bloggen sin

- Tidligere i dag la jeg ut et bilde av meg selv i bikini, og før jeg visste ordet av det, dukket det opp om en kommentar om at jeg var tjukk. Normalt ser jeg bare vekk, vender kinnet til og bruker ikke noe mer tid på det, men denne gangen ville jeg svare, skriver Martine Halvorson på bloggen sin.

Den unge kvinnen har slappet av på stranden i ferien, hvor hun har sett alle mulige slags kropper som viser både arr, strekkmerker, valker, veltrente muskler og alt i mellom. 

Det fikk den unge kvinnen til å skrive en kommentar med et rørende budskap til personen som mobbet og hetset henne på nettet på grunn av kroppen hennes.

Det var dette bildet som fikk en person til å kalle Martine tjukk på sosiale medier. Foto: Martine Halvorson/privat

- Jeg er ikke tjukk, og det er ikke kroppen min heller. For tiden er jeg glad og lykkelig, og jeg anerkjenner meg selv, og det føles bra. Det skal så lite til for å ta gleden fra andre, og det er det faktisk ikke verdt, skriver hun. 

I ferien har Martine Halvorsen vært på stranden, og hun har som mange andre vært tilbakeholden med å vise frem kroppen sin i det offentlige rom. Tanken vekket ubehag. 

Men strandturen hennes skulle vise seg å bli en øyenåpner. 

- På stranden bugner det av alle slags kropper. Kropper med arr, med sår, med strekkmerker og med en sjel. Hele året har jeg følt meg utilpass med egen kropp, helt til sommeren kom. Da så jeg nemlig hvor mange forskjellige slags kropper som finnes, skriver Martine Halvorsen.  

 

Den unge bloggeren har siden fått ros for sitt modige og positive svar til den ondskapsfulle personen som mobbet henne. 

Men Martine Halvorsen ønsker ikke å bli hyllet for motet sitt ved å vise frem kroppen sin eller si ifra om mobbing eller skam om kroppen.

 

Hun undrer seg bare over hvordan folk synes det er greit å dømme og vurdere fremmede folks utseende på sosiale medier: 

Martine Halvorson ble kalt feit og svarte tilbake på beste vis. Foto: Martine Halvorson/privat

- Det siste jeg ønsker er å bli hyllet for å dele et bilde av meg selv som ikke er retusjert. Kroppen min er ikke værre eller bedre enn andres. Jeg er ikke tjukk, men lykkelig, og det føles godt å si, skriver Martine Halvorson på blogge sin.