Mor byttet barnehage: 'De ansatte er for tykke til å ta godt vare på barnet mitt'

14/9/17 08:15

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britiske Hillary Freeman frykter at de ansatte i barnehagen er dårlige rollemodeller for barna. Det har nå skapt stor debatt på nettet.

Hilary Freeman jobber som journalist i London, og skrev forrige uke en kronikk for Daily Mail

I denne kronikken beskriver hun sitt møte med de ansatte i barnehagen til datteren sin som svært skremmende. 

Hilary Freeman omtaler den ene ansatte som sykelig overvektig, og sannsynligvis ikke kapabel til å håndtere eventyrlystne småbarn: 

- Hun var bare i 20-årene, men hun var allerede overvektig — på en sykelig måte. Hun beveget seg sakte og tungpustet, med en rødfarge i ansiktet, skriver Hllary Freedman i kronikken.

Hun skriver samtidig at den ansatte virker som en snill og god person, som helt sikkert er glad i barna. Men samtidig frykter moren at hun ikke takler denne jobben tilfredsstillende nok på grunn av vekten sin. Etter litt oppdager hun dog at det flere ansatte i barnehagen som er sykelig overvektige, etter hennes mening.

- Da jeg så meg rundt, oppdaget jeg at hun ikke var den eneste av de ansatte som var ekstremt overvektig. Jeg klarte ikke å lå være og bekymre meg over hvilket budskap dette sender ut til barna de har ansvar for: at det å være feit er helt normalt og — når barn så raskt tar etter sine rollemodeller — til og med ønskelig, skriver hun videre.

Det har nå fått nettet til å koke.

En annen Twitter-bruker la ut følgende post etter kronikken i Daily Mail med tittelen; Himler med øynene av Hilary Freemans ekle artikkel i DM i dag som mobber tykke mennesker.

En twitter-bruker sier seg enig med ovenstående og skriver: 

- Hilary Freemans resonnement er helt forferdelig. Hva vet en 2-åring om mobbing av tykke mennesker? Hun kommer til å lære det nå av moren sin.

En annen bruker kalt 'Big Juicy' er uenig i kritikken fra folk og synes Hilary har et poeng:

- Bra. Overvekt er et problem, ikke en måte å leve livet sitt på.

Hilary Freeman har nå valgt å flytte datteren sin til en annen barnehage hvor hun anser de ansette å være normalvektige. Hun understreker dog at hun ikke ønsker å oppfordre til det som kalles 'fat-shaming' (mobbing av feite mennesker, red.), men at det er viktig at man heller ikke er ignorante overfor overvekt som et stort helseproblem.

- Diskriminering er aldri bra. Men det er heller ikke overvekt. Så la oss stoppe med å hylle det, og heller tilby litt tøff kjærlighet, avslutter hun kronikken sin med. 

Les også: Mystisk kvinne lener seg frem og hvisker til resepsjonisten: 'Jeg er blitt kidnappet'

Søsteren blir ukomfortabel av at paret dusjer sammen.
Tre bestevenner gjorde et lite klassisk dørtriks, men det hele endte tragisk da de valgte feil hus å gjøre det på.