Mor byttet barnehage: 'De ansatte er for tykke til å ta godt vare på barnet mitt'

14/09/2017 10:15

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britiske Hillary Freeman frykter at de ansatte i barnehagen er dårlige rollemodeller for barna. Det har nå skapt stor debatt på nettet.

Hilary Freeman jobber som journalist i London, og skrev forrige uke en kronikk for Daily Mail

I denne kronikken beskriver hun sitt møte med de ansatte i barnehagen til datteren sin som svært skremmende. 

Hilary Freeman omtaler den ene ansatte som sykelig overvektig, og sannsynligvis ikke kapabel til å håndtere eventyrlystne småbarn: 

- Hun var bare i 20-årene, men hun var allerede overvektig — på en sykelig måte. Hun beveget seg sakte og tungpustet, med en rødfarge i ansiktet, skriver Hllary Freedman i kronikken.

Hun skriver samtidig at den ansatte virker som en snill og god person, som helt sikkert er glad i barna. Men samtidig frykter moren at hun ikke takler denne jobben tilfredsstillende nok på grunn av vekten sin. Etter litt oppdager hun dog at det flere ansatte i barnehagen som er sykelig overvektige, etter hennes mening.

- Da jeg så meg rundt, oppdaget jeg at hun ikke var den eneste av de ansatte som var ekstremt overvektig. Jeg klarte ikke å lå være og bekymre meg over hvilket budskap dette sender ut til barna de har ansvar for: at det å være feit er helt normalt og — når barn så raskt tar etter sine rollemodeller — til og med ønskelig, skriver hun videre.

Det har nå fått nettet til å koke.

En annen Twitter-bruker la ut følgende post etter kronikken i Daily Mail med tittelen; Himler med øynene av Hilary Freemans ekle artikkel i DM i dag som mobber tykke mennesker.

En twitter-bruker sier seg enig med ovenstående og skriver: 

- Hilary Freemans resonnement er helt forferdelig. Hva vet en 2-åring om mobbing av tykke mennesker? Hun kommer til å lære det nå av moren sin.

En annen bruker kalt 'Big Juicy' er uenig i kritikken fra folk og synes Hilary har et poeng:

- Bra. Overvekt er et problem, ikke en måte å leve livet sitt på.

Hilary Freeman har nå valgt å flytte datteren sin til en annen barnehage hvor hun anser de ansette å være normalvektige. Hun understreker dog at hun ikke ønsker å oppfordre til det som kalles 'fat-shaming' (mobbing av feite mennesker, red.), men at det er viktig at man heller ikke er ignorante overfor overvekt som et stort helseproblem.

- Diskriminering er aldri bra. Men det er heller ikke overvekt. Så la oss stoppe med å hylle det, og heller tilby litt tøff kjærlighet, avslutter hun kronikken sin med. 

Les også: Mystisk kvinne lener seg frem og hvisker til resepsjonisten: 'Jeg er blitt kidnappet'

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.