Mor fulgte magefølelsen og søkte umiddelbart hjelp da sønnen fikk et merkelig utslett

29/10/2020 10:30

Emma

Helse
Ta en god titt på dette bildet og husk det til en annen gang. Det reddet Karens sønns liv.

- Jeg er så takknemlig for et innlegg som husker dette som jeg så for tre dager siden. Innlegget har sannsynligvis reddet min sønns liv eller i det minste reddet ham fra et liv som ville ha vært svært forskjellig fra det han elsker akkurat nå. Han er ikke engang to år gammel ennå!

Slik skrev moren og Facebook-brukeren Karen McGregor i sommer om en hendelse som antagelig reddet sønnens liv.

Karen hadde sett et innlegg på facebook som fikk en bjelle til å ringe da hun kort tid etterpå så en flekk på sønnens hud. Flekken var svært lik merket hun hadde sett på bildet av en liten jente som hadde blitt diagnostisert med borrelia.

I kjølvannet av en økende bevissthet og debatt om sykdommen, har innlegget nå gått viralt igjen.

 

Karen McGregor tok sønnen til legen så snart som mulig da hun husket stillingen fra noen dager tidligere.

Prikkene begynte å spre seg på sønnens armer, ansikt og ben, og legen var helt trygg i hans tilfelle, selv om han aldri hadde sett det på en så ung pasient før; han hadde borrelia og kom derfor på en antibiotikakur umiddelbart.

Sønnen ble innlagt på sykehus, hvor et team av eksperter holdt øye med ham og eventuelle bivirkninger.

Hold øye med disse symptomene
Hudutslett rundt biteområdet har en tendens til å spre seg til andre deler av kroppen – selv til organer, som hjernen, hvis det ikke behandles. Symptomene som det har spredt seg vanligvis vises som hodepine,tretthet, muskelsmerter og ømhet, nakke / rygg stivhet, på huden, og utstråler smerte eller muskellammelse i ansiktet. hovedpine

Selvfølgelig kan symptomer være vanskelige for et lite barn å uttrykke, men det kan også være vanskelig for oss voksne å legge merke til dem hvis vi ikke kjenner faresignalene og sykdomsforløpet, sier Karen McGregor, som derfor kommer med følgende forslag:

Husk bildene av sønnen hennes og ta et bilde med telefonen hvis du ser noe som dette utslettet på deg selv eller noen i familien din.

Du må kanskje vise det til en lege underveis:

Karen var glad for å ha gjort det samme. Da sønnen fikk antibiotika, ble det utryddet og forandret seg.

Derfor var det nyttig for legene at de kunne se bildet av sønnens hud før og etter medisinen.