Mor ga dødssyk 13-årig sønn cannabis: Nå er han kreftfri

27/03/2017 14:15

Anniken Hauge

Helse
Privatfoto
Privatfoto
En britisk mor står nå frem og forteller åpent om sønnens kamp mot kreften, og hvordan medisinsk cannabis endret alt for den utsatte familien.

I 2010 ble 10-årige Deryn Blackwell diagnostisert med leukemi, men bare et år etter den tragiske nyheten, fikk  familien Blackwell en enda verre beskjed.

Legen fortalte den skremte familien at gutten led av enda en kreftsykdom - den ytterst sjeldne Langerhans cell sarcoma, som kun fem mennesker i verden lider av. Det skriver flere britiske medier, inkludert Metro.

Det var første gang en person har blitt diagnostisert med to forskjellige krefttyper samtidig, og Deryn Blackwell måtte derfor inn og ut av sykehus for å motta behandling.

 

Etter tre år så det ut til at ingenting kunne hjelpe Deryn Blackwell, og til sidstslutte ble legen nødt til å kaste inn håndkle og nøyes med å tilby smertestillende behandling, mens han ventet på å dø. 

Legen sa han hadde to uker igjen å leve, men som et siste forsøk på å redde sønnen sin, valgte moren hans Callie Blackwell å prøve alternativ behandling. Hun ga sønnen sin Bedrocan, hvilket er en type smertestillende cannabismedisin.

Bedrocan er ulovlig i England, og selv om legene frarådet Callie Blackwell å gi det til sønnen sin, valgte moren allikevel å gi det en sjanse? For hva hadde hun å miste? 

Privatfoto

Da Bedrocan endnu ikke er blevet testet i England, er det ikke til at købe lovligt. Derfor skaffede Callie Blackwell det forbudte medicin af andre veje, skriver britiske Metro. 

- Vi tog en beslutning, som sikkert vil skræmme mange forældre, der læser dette, fortæller Callie Blackwell.

- Når alt kommer til alt, så har jeg aldrig set noget positivt komme ud af at ryge cannabis, og da jeg som ung arbejdede på natklubber, var ulovlige stoffer min fjende. Men hvis jeg kunne hjælpe min kære dreng med at slippe af med hans smerter, så var jeg villig til at prøve det, fortæller Callie Blackwell til Metro.

Privatfoto

Og denne beslutning skulle vise sig at være altafgørende for Deryn Blackwells skæbne.

På dette tidspunkt var drengens tilstand så kritisk, at lægerne spåede, at han havde yderst kort tid tilbage.

Efter at have købt en riskoger og vegetabilsk glycerin var Callie Blackwell og hendes mand Simon i stand til at fremstille den cannabis-tinktur, der skulle bruges sammen med den fordamper-pen, som de efterfølgende gav til deres søn.

- Efter 10 minutter sagde Deryn Blackwell, at hans smerter var mindsket en smule, og han følte sig mere afslappet – lige de ord, som jeg havde længdes efter at høre, fortæller moderen.

Drengen havde dog stadig smerter, og i december 2013 rykkede familien fra hospitalet til hospice, hvor de gik i gang med at planlægge deres søns begravelse.

Privatfoto

En tidlig morgen våknet Deryn Blackwells på sitt dødsleie, og fortalte moren sin at han ikke lenger ønsket å få morfin, da han ikke følte seg tilstedeværende.

Dette ønske ville bety at gutten ville bli utsatt for voldsomme smerter, men allikevel kunne ikke Callie Blackwell nekte sønnen hans siste ønske. Derfor valgte hun å helle litt av den fremstilte cannabis-miksturen direkte i munnen til sønnen da ingen så på. 

Etter en halvtime hadde Deryn Blackwells panikkanfall forsvunnet, og han følte seg fredfull.

- Over de neste dagene var min prioritet at han skulle dø med bevisstheten inntakt, og så snart han hadde smerter, ga jeg ham ytterligere fem milliliter av tinkturen under tungen hans. Etter et par minutter følte han seg bedre igjen, forklarer Callie Blackwell, som overhodet ikke var forberedt på det neste som skjedde. 

For kort tid etter ble foreldrene kontaktet av legen, som kunne meddele at de ikke lengre var sikre på om Deryn Blackwells lå for døden.

Siden den lykkelige og høyst overraskende beskjeden,  er den i dag 17-årige gutten bare blitt friskere og friskere. Han ligger ikke lenger på sykehuset, men startet på skolen igjen for tre år siden. 

Siden har han oppnådd toppkarakterer, og lever i dag som enhver annen ung gutt på 17 år.

- Jeg blir minnet om min mirakelgutt hver gang jeg ser på Deryn, og jeg vet i hjertet mitt at vi kan takle alt, uansett hva fremtiden bringer, forteller den lykkelige moren. 

Presisering den 28/3 klokken 12.25: Det er ingen vitenskapelig dokumentasjon som beviser at Deryn Blackwell ble frisk av medisinsk cannabis. Dette er kun modmorenserens overbevisning etter at sønnen hennes ble frisk. Det finnes enda ingen forskning som beviser at medisinsk cannabis kan kurere kreft.