Mor gikk i panikk da hun oppdaget at morsmelken var rosa: Så gikk sannheten opp for henne

25/01/2018 11:30

Anniken Hauge

Helse
En mamma ble relativt forbløffet da hun så at morsmelken hennes var rosa. Så kom hun på hva hun hadde fått i seg kvelden før.

Det er viktig å være oppmerksom på kroppen sin og forsikre seg om at alt fungerer som det skal.

Uansett om man er tykk eller tynn, høy eller lav, så er det noen klare varselstegn man bør være oppmerksom på.

Slik er dte også for småbarnsmødre, og derfor reagerte en mor med stor forbauselse da hun skulle amme sin 16 måneder gamle sønn, skriver kidspot.com.au.

Den anonyme moren følte ikke ubehag over å gi ungen si brystmelk, men ble relativt skremt da melken som kom ut av brystet hennes var rosa.

Hun delte et bilde av morsmelken i et lokalt og privat nettforum for mødre, hvor flere reagerte med bekymring for hvorvidt melken hadde blitt farget på grunn av blod fra et sår eller en blokkering.

Det var synet av denne morsmelken som fikk moren til å søke hjelp i mammgruppen på nettet. Foto: Facebook

Vanligvis har morsmelk en farge som spenner fra lettere gulaktig til blåhvit. Men morsmelken kan endre farge avhengig av morens kost, og det var nettopp det som var tilfellet for den australske moren.

- I går spiste jeg virkelig mange rødbeter, og dette er så resultatet. Der kan nok forestille dere at jeg ikke kunne tro mine egne øyne før det gikk opp for meg hva som var årsaken, skriver moren i innlegget i facebookgruppen for småbarnsmødre.

I løpet av dagen hadde hun nemlig både drukket rødbetjuice, spist en sandwich med rødbeter og til slutt spist resten av et glass med rødbeter. Det er dog langt fra det eneste som kan farge morsmelk.

Matvarer med sterke fargestoffer som gulrøtter, gresskar, grønne blader og tang kan også farge morsmelken, men den tar ikke skade av å få farge en gang i blant.