Når du har lest dette, kaster du aldri avokado-stenen igjen

15/02/2016 16:15

Anniken Hauge

Helse
Selv om det er avokadoens bløte, lysegrønne innhold du sikler etter, bør du slutte å kaste fruktens stein. Den kan nemlig skremmende mer enn du tror.

De fleste vet at den grønne frukten med den store steinen er sunn for kroppen, ikke minst når man skal gå ned i vekt eller har behov for næringsstoffer. Men de færreste er klar over hvilke mirakler steinen kan utføre.  

Avokadoen er en av de sunneste fruktene som finnes, men avokadoens sten er enda sunnere. Det skriver Healtyfoodhouse, som gjør oppmerksom på at steinen faktisk er spiselig. 

Så i stedet for å sende steinen rett i søpla, bør du spare på den. Steinen gir deg ikke bare et sunt boost, men kan også bidra til å bekjempe alvorlige sykdommer.

Her er fem grunner til hvorfor du skal gjemme avokado-stenen for fremtiden, ifølge Healtyfoodhouse:

1. Booster immumforsvaret. Den gjør immumforsvaret ditt sterkere, så det er lettere å holde forkjølelse og influensa på avstand. Videre hjelper den også til å nedbryte sykdom som allerede har satt seg.

2. Bekjemper kreft. Viktigst av alt så inneholder steinen flavonoid, en kraftig antioksidant som hemmer og reduserer utviklingen av kreft.  Det viser en undersøkelse i tidsskriftet Pharmaceutical Biology fra 2013, som blant annet konkluderte med at avokado-steinen kan ødelegge leukemiceller. 

 

3. Bremser aldringstegn. Antioksdantene bidrar også til å holde huden din glatt og fast, fordi de fremmer gjenoppbygningen av kollagen og reduksjon av rynker. 

4. Hjelper på fordøyelsen. Avokado-stenen gir både virus- og bakteriesykdommer en real kamp, og behandler diaré, og forebygger betennelser og forstoppelse. 

5. Gir deg et sunt hjerte. Avokado-stenen er full av kostfiber. Det bidrar til å holde et lavt kolesterolnivå, hvilket er godt for hjertet. Videre vil antioksidantene forebygge hjerte- og karsykdommer som hjertestans og slag. 

Du behøver ikke å stappe en hel avokado i munnen i et forsøk på å oppnå de ettertraktede resultatene. Du kan i stedet kverne steinen, og ha den i saus, dressing, te eller smoothie. Det skal nevnes at steinen er bitter, så du kan med fordel tilsette honning eller noe annet søtt når du bruker den i mat. 

Healtyfoodhouse anbefaler at man putter en tørr sten i en plastpose, og slår med en hammer for å få den harde stenen findelt.