Pass på: Psykopater bruker disse 5 setningene til å manipulere deg

12/08/2020 17:48

Emma Sletta

Helse
Psykopater kan gjøre deg gal, og de er verdensmestere til å manipulere og sjarmere alle på deres vei. Kjenner du en psykopat? Hold øye med disse tegnene.

Hvis det er noe som er fascinerende og skummelt samtidig, så er det psykopater.

Du vet aldri hva de kan komme opp med - eller hvem de i det hele tatt er. Kanskje din sjarmerende sjef viser alarmerende tegn på psykopati, men det kan også være noen i familien eller lokalområdet. Det er ganske skummelt å tenke på.

Det er anslått at 1 prosent av befolkningen av psykopater. De er ofte forbundet med bestialske drap og andre is kalde gjerninger som går utover andre mennesker uten at de føler empati.

Men hvordan ser du en psykopat?

Jackson MacKenzie har skrevet en bok om psykopater. Her er fem setninger som ifølge han har et formål om å manipulere mottakeren - akkurat som en sann psykopat er flink til.

1) 'Du overanalysere alt'
Hvis noen sier dette til deg ofte, så bør alarmbjeller ringe. Dommen leveres med sikte på å få mottakeren til å føle seg skyldig i stedet for å ta ansvar selv. Det er rett og slett en klassisk måte å få fokuset vendt bort fra det de selv har gjort galt. 

- Psykopater tar sikte på å få deg til å tvile på din intuisjon ved stadig å plante små hint som gjør deg engstelig - og så klandrer de deg for å føle den angsten, skriver Jackson MacKenzie.

2) 'Jeg hater drama'
Personen har vært slem, ond og tankeløs igjen. Men hvis du tar opp noe av det, vil du bli feid av med uttrykket; "Jeg hater drama". Plutselig har du dårlig samvittighet for å nevne det, selv om det var han / henne som gjorde noe galt i utgangspunktet.

- Men du vil snart finne ut at det er mer drama rundt dem enn noen du noensinne har kjent, skriver Jackson MacKenzie.

3) 'Du misforstår meg'
Det kan selvfølgelig være mange situasjoner der denne setningen er ganske hensiktsmessig å si, og hvor det ikke betyr at avsenderen er en psykopat. Men det er også karakteristisk for psykopaten. Han / hun prøver igjen å flytte skylden bort og over på deg. 

- Dette fenomenet kalles gasslydning. De gjør eller sier noe galt, og så anklager de deg for misforstått (eller de benekter at det noen gang har funnet sted), skriver Jackson MacKenzie.

 

4) 'Du er så følsom'
Psykopater presse deg helt til det ytterste, og så kaller de deg følsom eller overfølsom når du endelig bryter.

- Psykopater manipulerer følelser frem hos andre - det er det, de gør, skriver Jackson MacKenzie.

5) 'Du er gal / bipolar / bitter / forelsket i meg "
Psykopater har en tendens til å kalle alle gale også ai at de må være forelsket i dem.

«kom deg ut væk. Dette betyr ingen tekstmeldinger, anrop, e-post eller vennskap på Facebook. Ellers kan du være sikker på at de vil gjøre alt i sin makt for å få deg til å føle deg gal,» siger Jackson MacKenzie.