Presset kvise under leppen: Det hadde nesten kostet ham livet

16/01/2021 12:39

Emma Sletta

Helse
En mann fra den østlige kinesiske provinsen Jiangsu mistet livet og måtte behandles på intensivavdelingen på sykehuset, alt fordi han ønsket å fjerne en kvise under leppen.

Hvem har ikke prøvd å oppdage en av de irriterende små gule prikkene som alltid ser ut til å plassere seg på de mest ubeleilige stedene.

Hvis du oppdager en av inntrengerne i ansiktet, prøver du vanligvis å fjerne det, men tilsynelatende må du være litt forsiktig med det. En kinesisk mann måtte gjøre det etter at han gjorde akkurat det.

Ifølge Daily Mail klarte mannen nesten bare å stikke kviseen sin før han begynte å oppleve febersymptomer. Hans tilstand forverret seg dramatisk raskt og infeksjonen mannen hadde pådratt seg hadde nå spredt seg til lungene, så han ble umiddelbart innlagt på sykehus.

Legen som behandlet mannen fortalte en kinesisk lokale medier: "Han hadde en munninfeksjon som utviklet seg til dobbel lungebetennelse og lungene kollapset. Tilstanden hans var kritisk, sier han.

Heldigvis overlevde mannen den alvorlige infeksjonen, men legen som behandlet ham oppfordrer generelt folk til ikke å trykke kviser i det han kaller "dødens trekant" - som er området rundt munn og nese.

Årsaken til denne advarselen er at blodkar i dette området ifølge legen fører direkte til hjernen, og hvis man derfor får en infeksjon ved å trykke på en kvise, kan det i verste fall føre til døden hvis ubehandlet. Legen understreker imidlertid at det er ekstremt sjelden at slike infeksjoner oppstår, og enda sjeldnere at de dreper.

Likevel, se opp for kviser.