Presset kvise under leppen: Det kostet han nesten livet

19/05/2022 09:25

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mann var i ferd med å miste livet og måtte gjennomgå intensivbehandling på sykehuset, alt fordi han ønsket å fjerne en kvise under leppen.

Hvem har ikke prøvd å oppdage en av de irriterende små gule prikkene som alltid ser ut til å plassere seg på de mest ubeleilige stedene.

Hvis du legger merke til en av inntrengerne i ansiktet, prøver du vanligvis å poppe den, men du må tilsynelatende være litt forsiktig med det.

Det måtte en kinesisk mann nemlig innse etter at han gjorde nettopp det.

Ifølge Daily Mail klarte mannen knapt å poppe kvisen før han begynte å oppleve febersymptomer.

Tilstanden hans forverret seg dramatisk raskt, og infeksjonen mannen hadde fått hadde nå spredt seg til lungene, og derfor ble han umiddelbart innlagt på sykehus.

Legen som behandlet mannen fortalte en kinesisk lokal media: «Han hadde en munninfeksjon som utviklet seg til dobbel lungebetennelse og lungene kollapset. Tilstanden hans var kritisk.»

Heldigvis overlevde mannen den voldsomme infeksjonen, men legen som behandlet ham oppfordrer generelt folk til ikke å presse kviser i det han kaller "dødstriangelet" - som er området rundt munnen og nesen.

Årsaken til denne advarselen er at ifølge legen fører blodårene i dette området direkte til hjernen, og skulle du derfor få en infeksjon ved å klemme en kvise, kan det i verste fall ha død som et resultat hvis ubehandlet.

Legen understreker imidlertid at det i ekstremt sjeldne tilfeller er at denne typen infeksjoner oppstår, og enda sjeldnere at de dreper.

Men likevel, pass opp for kviser.