Rebecca advarer mot solkrem etter at hennes 14 måneder gamle datter havnet på sykehus

26/08/2020 18:03

Emma

Helse
32 år gamle Rebecca Cannon glemte solkremen da hun besøkte søsteren for noen uker siden. Der lånte hun solkrem og smurte sin 14 måneder gamle datter inn fra topp til tå. Men det gikk veldig galt.

Rebecca Cannon har delt en advarsel på Facebook etter at hennes lille datter hadde en voldsom reaksjon på solkrem, som nylig sendte henne rett til sykehuset.

Det begynte som et hyggelig besøk til Rebecca Cannons søster i Newfoundland, Canada, på en overskyet dag. Da den 32 år gamle moren oppdaget at hun hadde glemt solkremen til sin lille datter, lånte hun noe av søsteren, men det skulle hun aldri ha gjort.

Rebecca Cannon smurte solkremen med faktoren 50 på hennes 14 måneder gamle datters ansikt etter å ha sprayet den på hennes egne hender. Men etter kort tid begynte den lille jentas ansikt å bli rød, forteller Rebecca Cannon til Today.com.

Og neste morgen var det enda verre: Lille Kylas ansikt var brennende og fylt med blemmer.

Kanadiske Rebecca Cannon tok umiddelbart datteren til sykehuset, hvor hun ble diagnostisert med en annengrads brannskader. Men Cannon kunne ikke forklare hvordan datteren hennes kunne ha blitt brent, da hun hadde på seg solkrem og hadde hatt på seg en lue hele dagen.

«Hun var den eneste som hadde på seg solkrem, og hun var den eneste som ble brent,» sier Rebecca Cannon til Today.com.

Legene smørte på litt beroligende krem, men det gjorde den lille jentas hevelser og blemmer bare verre. Det var noe i solkremen som hadde fått Kylas hud til å reagere voldsomt.

Rebecca Cannon har senere vært i dialog med produsenten av solkrem. Banana Boat har tilbudt refusjon og har lovet å teste solkremen kalt Banana Boat Kids Sunscreen Spray SPF 50 for å finne ut hva som forårsaket reaksjonen.

Men selskapet understreker at solkremene deres alltid har en nøytral pH-verdi, noe som betyr at de er trygge å bruke på menneskelig hud og ikke kan forårsake kjemiske forbrenninger.

Today.com har snakket med en lege som forklarer at det kan ha vært alkohol eller vitamin C i solkrem som kan ha forårsaket den voldsome reaksjonen.

«Det kan rett og slett ha vært en reaksjon på at huden er irritert. Det er ikke nødvendigvis forårsaket av noe unikt i dette produktet,» sier lege Adam Friedman til Today.com.

Han anbefaler at barn bruker solkrem med mineralfiltre titandioksid og sinkoksid til de er 4-5 år gamle.

«Det er spesifikke solkremer tilgjengelig for ulike aldre fordi det er unike biologiske forskjeller for ulike aldersgrupper. Små barns hud er mye mer irritabel,» forklarer Adam Friedman.

Han roste også det faktum at Rebecca Cannon gned solkremen godt inn i Kylas hud og dekket henne med klær og en lue. Hun gjorde det rette, selv om det gikk galt.

Adam Friedman påpeker også at solkrem skal brukes annenhver time som tommelfingerregel.

To uker etter den ubehagelige opplevelsen er Kylas ansikt fortsatt rødt og hovent, men blemmene er ikke på langt nær så ille som før. Rebecca Cannon håper andre foreldre kan få noe ut av historien hennes.

 

«Jeg trodde aldri dette ville skje med meg. Jeg vil bare at folk skal være spesielt oppmerksomme og gjøre sin forskning før de smører ting på deres barn,» forteller hun.