Søvneksperter deler hemmeligheten: Drikk dette, så slutter du å snorke

13/10/2023 23:00

Emma

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
I tillegg til snorking, vil inntak av denne drikken også være til nytte for andre helsefaktorer, sier søvnekspert.

Snorking. Fienden på soverommet som kan få forholdet ditt til å knirke og partneren din knurre.

Men frykt ikke, for en søvnekspert via. The Mirror har en overraskende enkel løsning som kan få deg til å puste lettere og sove stille.

Det er ingen hemmelighet at snorking, selv om det ofte er ufarlig, kan være en torn i siden av ethvert forhold. De dødelige desibel som kommer fra nesen eller munnen kan vekke frykt i enhver elskers hjerte. Men før du tar snorkepartneren din til skolen, prøv å tenke på hydreringen.

Selv om snorking kan være forårsaket av mange faktorer, fra å sove på ryggen til å nyte et glass vin for mye, er mangelen på vann i kostholdet ditt en stille medskyldig. Når kroppen vår mangler vann, produserer den mer slim som kan blokkere de små luftveiene i munnen, nesen og halsen. Resultat? En snorkende symfoni som får partneren din til å tenke på ørepropper som en livline.

Heldigvis er løsningen enkel: drikk mer vann! Ifølge en studie fra Storbritannias nasjonale helsetjeneste (NHS), bør voksne drikke mellom 6-8 glass væske om dagen, og mer hvis du er i en varm eller aktiv situasjon.

Mer enn bare en god natts søvn

Å holde seg hydrert har utallige helsemessige fordeler i tillegg til å minimere snorking. Det hjelper med temperaturregulering, leddsmøring, avfallsutskillelse og kan til og med fremme vekttap.

Imidlertid er det en mer alvorlig side til snorking - søvnapné. Hvis du sliter med hyppige oppvåkninger om natten, høy snorking og avbrutt pust, kan det hende du trenger legehjelp. Søvnapné er en tilstand som krever behandling og kan ha alvorlige helsekonsekvenser.

Så hvis endringene i hydrering ikke har den ønskede effekten, eller hvis du føler deg usikker på helsen til snorkingen din, kontakt profesjonell rådgivning.

Så neste gang snorking er i spill på soverommet ditt, prøv å drikke mer vann og se om det ikke er en enkel løsning på et vanlig problem. Og husk, helse kommer først, så hvis snorking fortsetter å plage deg eller din partner på en alarmerende måte, la legen gå inn som din nattlige frelser.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.