Sørgende familie advarer: Moren døde etter hun fikk en rift i hånden under hagearbeide

02/10/2016 18:15

Anniken Hauge

Helse
Lucy Smith hadde mye å glede seg over, men plutselig tok livet hennes en fatal vending. Foto: Facebook.
Lucy Smith hadde mye å glede seg over, men plutselig tok livet hennes en fatal vending. Foto: Facebook.
Hun ble bare 44 år, og etterlater seg to små barn og sin forlovede.

Alt så perfekt ut i 44-årige Lucy Smiths liv. Den britiske kvinnen hadde to skjønne barn på seks og ni år, og hadde nettopp kjøpt hus med forloveden sin som hun snart skulle gifte seg med.

Men under hagearbeide fikk Lucy Smith en rift på baksiden av hånden, som senere skulle vise seg å ta livet av henne. Nå advarer hennes etterlatte mot den skjulte faren, skriver den britiske avisen The Mirror.

Kort tid etter den 44-årige moren fikk riften i hånda, begynte hun å føle seg dårlig. Etter noen dager gikk Lucy til legen med smerter i skulderen. Legen mente hun hadde en nerve i klem, og skrev ut smertestillende og henviste henne til en kiropraktor. Samme dag fikk hun akupunktur hos kiropraktoren. Senere på dagen begynte Lucy å kaste opp og få voldsomme smerter.

Tre dager senere kastet Lucy fortsatt opp og hadde vondt, samtidig var armene og fingrene hennes veldig røde og hovne. En ny undersøkelse hos legen avdekket at hun muligvis hadde blodpropp. Hun ble sendt til akutten, hvor en simpel test viste at hun hadde blodforgiftning. 

Til tross for at Lucy fikk antibiotika sprøytet direkte i blodårene, ble hun dårligere og måtte ha hjelp til å puste. På ikke noe tidspunkt i forløpet hadde familien hennes regnet med at Lucy ikke skulle komme ut fra sykehuset i live. Om natten fikk Lucy nyresvikt og alvorlige pusteproblemer og døde.

Lucys søster og resten av familien har i ettertid av det tragiske dødsfallet kjempet for å advare andre om blodforgiftning, som ofte forveksles med andre mindre alvorlige sykdommer.

- Blodforgiftning kan påvirke alle uansett alder, og selv om de yngste og eldste folkegruppene er mest utsatt, kan alle i mellom også bli rammet. Lucy hadde en sunn helse og hadde akkurat feiret 44-årsdagen sin – ingen er immune, sier søsteren, som oppfordrer alle til å være oppmerksomme på symptomene og få tatt blodprøver.

Blodforgiftning som oppstår som følge av en infeksjon, kan behandles hvis det oppdages i tide.

I Storbritannia dør 44.000 personer årlig som følge av blodforgiftning, i følge The Mirror.