Tannlegen advarer: Vanlige tannpussevaner kan skade tennene dine

31/03/2024 21:00

Emma

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det kan virke ganske naturlig, men det er ødeleggende for tennene.

Å strekke seg etter tannbørsten etter oppkast er vanlig praksis for mange mennesker, men tannlege Dr. Vikas Prinja har advart mot dette - og forklart den beste måten å rengjøre innsiden av munnen etter å ha vært syk.

Det skriver Mirror.

Enten du har vondt i magen eller lider av en alvorlig bakrus, har en ledende tannlege oppfordret briter til å prioritere munnpleie etter oppkast.

Det verste du kan gjøre

Selv om det kan virke naturlig å strekke seg etter tannbørsten etter oppkast, har Dr. Vikas Prinja advart om at dette er det verste du kan gjøre.

Når han var på TikTok, under brukernavnet @thelondondentist, forklarte han at syren som finnes i lider kan "slite ut" tennene dine.

Dr. Prinja sa: "Ikke puss tennene rett etter at du kaster opp, det børster syrene inn i tennene dine." Siden oppkast inneholder svært sure pH-nivåer, kan disse slite ned emaljen og gjøre tennene mer utsatt for forfall.

Skyll med vann

I stedet anbefales det at du skyller med vann, eller bruker et alkoholfritt munnskyllevann med fluor, forklarer tannkirurgen.

Det tar kroppen 30 minutter å nøytralisere surheten, så det anbefales å børste omtrent en halv time etter oppkast.

Eksperten foreslår da å bruke sukkerfri tyggegummi fordi det "stimulerer spyttproduksjonen og bekjemper syren".

Erstatter mineraler i emalje

Ifølge Oral Health Foundation (OHF) er spytt munnens naturlige forsvar mot syre når den reparerer skadet emalje.

Det tar spytt omtrent en time å erstatte mineralene som emaljen har mistet, men denne prosessen kan akselereres med sukkerfri tyggegummi, rapporterer OTF.

Dr Prinja oppfordret også syke briter til å unngå å bruke holderen eller munnbeskyttelsen etter oppkast fordi det vil fange syrene opp mot tennene der spytt ikke kan nå.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.