Tegn på at du allerede har hatt Covid-19 uten å vite det

07/02/2022 13:21

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Akkurat nå er det veldig normalt å ha korona eller å ha hatt det, men det er fortsatt noen få som på en eller annen måte klarer å unngå infeksjonen, og dette kan skyldes det faktum at de allerede har blitt smittet.

I begynnelsen av pandemien var det nesten "siste nytt" hvis en person i ens følge fikk korona eller til og med bare gikk i isolasjon fordi han eller hun var nær.

Etter hvert som tiden har gått, har det blitt mindre og mindre spennende, og med ankomsten av omikronvarianten har det gradvis blitt mer vanlig å bli smittet med korona enn å være snørrete, og vi ser blant annet at kjendiser blir smittet på rad

For tiden er det nesten umulig å forlate hjemmet ditt uten å bli smittet med korona eller bli nær kontakt med en smittet person, og dagens  positive prosentandel er  også mer enn 25%, ifølge Det danske helse- og legemiddeltilsynet, og på bare 24 timer er mer enn 44.000 smittede registrert - til tross for at koronapasset i stor grad er avskaffet, og derfor færre,  testes. 

Likevel kjenner de fleste en eller to som magisk navigerer rundt infeksjonen, og kan til og med ha vært med en smittet person i lang tid uten engang å bli smittet.

Det kan være mange grunner til dette, og ulike danske og internasjonale studier har gitt sitt grep om årsaken, men en veldig enkel grunn kan ganske enkelt være at det bare er fordi du allerede har blitt smittet - kanskje uten å vite det. 

Epidemiolog Tony Blakely, fra Melbourne School of Population and Global Health, fortalte ABC News om årsaker til at infeksjon ikke alltid oppdages. 

Ifølge ham er det først og fremst en ganske åpenbar grunn til at det ikke har blitt oppdaget at man har blitt smittet med det verdensomspennende viruset, og det er at man ble smittet før pandemien virkelig 'kom i gang'.

Hvis du husker at du hadde en dårlig forkjølelse vinteren 2019/2020, kan det godt skyldes det smittsomme viruset og at det ikke var en vanlig influensa.

Som du vet, pustevansker og tørr hoste er også tegn på viruset, men hvis du har opplevd det i begynnelsen av pandemien, kan du ha snudd det som en annen sykdom, angst eller et panikkanfall. Dette kan imidlertid være et tegn på at du har blitt påvirket av koronaviruset. Det skriver Unilad.

Andre symptomer som du kanskje husker å ha hatt og som er symptomer på coronavirus er tetthet i brystet, en følelse av at hjertet slår raskere eller konjunktivitt, som ofte ses av huddled øyelokk og / eller smuss og slim fra øynene.

Alle disse symptomene kan oppleves i lang tid etter at du har hatt viruset, og det er derfor verdt å tenke tilbake og huske om det er noe du opplevde den gangen da vi ikke ble testet regelmessig. Hvis du har det, har det sannsynligvis vært coronavirus.

Sist, men ikke minst, kronisk tretthet er også et symptom, men hvis du tenker tilbake til en søndag etter en tur til byen, hvor du var kronisk sliten, eller hvis du er tenåring, så er det ikke sikkert at det var koronas feil!

 

 

 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.