Ung kvinne hadde hodepine og smerter i hele kroppen: Røntgen avslørte den grufulle sannheten

13/03/2018 15:30

Anniken Hauge

Helse
Foto: Georgia McLennan
Foto: Georgia McLennan
En ung kvinne slet med voldsom hodepine og smerter i hele kroppen. Ble helt sjokkert da hun sitt røntgenbildet.

Når er en sykdom noe langt mer alvorlig?

Det er ikke alltid lett å vurdere om ubehag og smerter som hodepine og trykk i brystet er noe simpelt eller lang mer farlig.

Og det var nettopp trykk i brystet samt smerter i hele kroppen som rammet australske Georgia McLennan nyttårsaften i fjor og fortsatte i tre måneder, inntil et røntgenbilde avslørte den voldsomme sannheten. Det skriver The Sun. 

I mai måned i fjor ble den dengang 23-årige sygepleieren endelig henvist til sykehuset hvor en skanning viste det legene ikke klarte å gi noe klart svar på. 

Kroppen hennes var infisert med kreftsvulster, og legene var overbeviste om at den unge kvinnen ikke ville overleve helgen.

Den 23-årige sykepleieren slet med smerter i brystet, hodet og kroppen, og hennes egen lege klarte ikke å gi henne en diagnose. Foto: Georgia McLennan

Det var først da hun så bilde fra scanningen at alvoret gikk opp for henne. Foto: Georgia McLennan

- Senere fant jeg ut at legene faktisk trodde jeg kom til å dø den helgen, og jeg hadde ikke engang mamma her, for jeg hadde virkelig ikke forestilt meg at det kunne være kreft, sier Georgia McLennan til avisen.

Den unge kvinnelige sykepleieren fra Australia hadde vært hos sin egen praktiserende lege mange ganger, uten å bli klokere på hvorfor hun hadde smerter i hele kroppen. På ett tidspunkt spurte hun legen om smertene kunne være ren innbildning.

Det viste seg at Georgia McLennan led av Burkitts lymfom, en spesielt aggressiv kreftform utviklet fra celler i lymfesystemet og som kan spre seg til alle kroppens organer.

Det forbauset legene at den unge kvinnen overhodet klarte å stå på beina, da de så hvor voldsomt kreftsvulstene hadde spredt seg. Men den unge sykepleieren tok benhandlingen på strak arm. 

- Da jeg så bildet fra scanningen, visste jeg at det sto dårlig til. Men den eneste gangen jeg gråt var da jeg skulle fortelle om sykdommen til foreldrene mine, sier Georgia McLennan til avisen.

Deretter måtte hun gjennomgå tre måneders intensiv kemoterapi og smertefulle ryggsmargsinnsprøytninger, men i august i fjor ventet det henne gode nyheter.

Kreften hadde fått seg en real knekk, og Georgia McLennan var offisielt på bedringens vei etter tilsammen ti runder med cellegift.

Underveis har hun delt bilder av hverdagen sin på sykehuset på Instagram, hvor folk har kunnet følge den unge kvinnen under behandlingen hvor hun også underveis måtte gi avkall på det lange håret sitt.

- Da jeg ble diagnostisert med kreft, var jeg så redd for å miste håret, men jeg har innsett at det ikke betyr noe og jeg er så heldig som får behandling. Det er bare litt kaldt og jeg ser ut som en vampyr, skriver hun i ett av sine mange positive innlegg.