4 ting du aldri bør putte i mikrobølgeovnen: Kan starte en brann

10/07/2024 10:00

Emma

Hjem
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du ved et uhell lagt inn noe av det?

De fleste hjem har en mikrobølgeovn som kan brukes til å varme opp en rekke retter på kort tid. Det er imidlertid en rekke ting du absolutt ikke må sette i mikrobølgeovnen, men du har sannsynligvis allerede gjort.

Mikrobølger finnes i de fleste kjøkken som en enkel måte å få rask mat på bordet i et travelt hjem, men mange er ikke klar over at det er visse elementer som kan virke trygge, men bør aldri varmes opp i det populære matlagingsapparatet.

Express skriver dette  og lister opp fire ting du aldri putter i mikrobølgeovnen fra nå av.

1. Sølvpapir

Alle vet at du ikke bør putte metall i mikrobølgeovnen, men mange glemmer ofte at dette også gjelder tinnfolie.

Ifølge mikrobølgeekspert Katy Roberts er det "ekstremt farlig" å sette tinnfolie i mikrobølgeovnen. Når metallet varmes opp, kan det begynne å danne seg gnister, noe som kan skade apparatet og risikere å starte brann.

2. Papp

Papirposer og papp bør heller ikke gå i den fancy lille ovnen, da de ikke er designet for å tåle varmen og derfor vil antennes lettere enn tinnfolie.

De kan også inneholde lim, voks og andre materialer som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko når det sprer seg til maten.

3. Plast

De fleste har nok lagt en takeaway-container fra i går i mikrobølgeovnen i ønsket om å få noen deilige varme rester. Men det er ikke nødvendigvis en god idé.

"Mens noen plastbeholdere er trygge å bruke i mikrobølgeovnen, er det noen du bør unngå," sier eksperten, og legger til: "Engangsplast, klamfilm og takeaway-beholdere bør ikke plasseres i mikrobølgeovnen. Når disse materialene varmes opp, vil de enten smelte eller ødelegge maten. Legg heller maten på en tallerken som tåler mikrobølgeovn."

4. Ingenting!

Det kan ikke skade å skru på ovnen uten noe inni, tenker du kanskje, men ifølge eksperten bør du tro om igjen.

"Når en mikrobølgeovn slås på uten noe inni, kan det skade apparatet alvorlig. Strålingen vil bygge seg opp i den tomme mikrobølgeovnen fordi den ikke har mat til å absorbere mikrobølgene, og de vil da bli sendt tilbake til magnetronen som skaper bølgene.

Ifølge eksperten kan det skade ovnen, og hvis den blir stående uten tilsyn lenge nok, kan den i verste fall starte en brann.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.