7 ting som kan forårsake vond lukt på kjøkkenet (og hvordan du kan fikse det)

27/06/2024 10:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke uvanlig å åpne kjøleskapet og bli møtt av en sterk lukt.

Har du noen gang gått inn på kjøkkenet ditt og blitt rammet av en ubehagelig lukt? Siden matlagingen foregår på kjøkkenet, er det vanlig at både god og dårlig lukt henger igjen. Heldigvis finnes det noen enkle måter å takle disse luktene på.

Her er en oversikt over hva som kan forårsake disse luktene og hvordan du kan holde kjøkkenet ditt til å lukte friskt.

1. Kjøkkenhåndklær

Kjøkkenhåndklær kan bli ganske muggen hvis de holder seg fuktige for lenge. For å unngå det, skift dem ut regelmessig og sørg for at de er tørre før du bruker dem. Sørg også for at serviset er rent før du tørker det for å forhindre at matrester fester seg til håndklærne.

2. Søppelbøtte

Søppeldunker er ofte hovedårsaken til kjøkkenlukter. For å forhindre at de stinker kjøkkenet ditt, kast sterkt luktende rester, som fiskebokser eller takeaway-bokser, direkte i utvendig søppelkasse. Rengjør og desinfiser søppelbøtten din regelmessig for å holde lukt i sjakk.

3. Kjøleskap

Hvem har ikke åpnet kjøleskapet for en forferdelig lukt? Det betyr vanligvis at noe har gått dårlig. Etter at du har funnet og kastet den skyldige, plasser en liten åpen beholder med kaffegrut eller natron inne i kjøleskapet. De vil hjelpe til med å suge opp all dvelende lukt.

4. Svamp eller klut

Svamper og rengjøringskluter kan bli ganske stygge hvis de ikke skiftes ut regelmessig. Gjør det til en vane å erstatte dem ofte. Du kan også desinfisere svamper ved å mikrobølge dem i et minutt eller bløtlegge dem i en desinfiserende løsning.

5. Vasken

Kjøkkenvasken kan bli stinkende av alle matrester og skitt som bygger seg opp. For å friske den opp, hell litt natron ned i avløpet, etterfulgt av eddik. La det sitte litt, og skyll det deretter med varmt vann. Dette hjelper til med å fjerne blokkeringer og nøytralisere lukt.

6. Oppvaskmaskin

Oppvaskmaskinen din kan begynne å lukte hvis matrester blir liggende på oppvasken. Skrap av store biter av mat før du legger oppvasken. Rengjør også filteret regelmessig og kjør en tom syklus med eddik eller oppvaskmaskin for å holde det friskt.

7. Matlagingslukter

Matlaging kan etterlate sterke lukter på kjøkkenet. Åpne noen vinduer og bruk avtrekksviften til å lufte den ut. Hvis lukten henger igjen, prøv å plassere en bolle med kaffegrut eller skivede sitroner på kjøkkenet. De vil absorbere og nøytralisere luktene.

Proff-tips: Bruk sitroner som naturlige luftfriskere

Sitroner er flotte for å takle kjøkkenlukter. Bare varm noen sitronskall i en kjele for å frigjøre den friske duften, som kan hjelpe til med å maskere og bli kvitt vond lukt. I tillegg får det kjøkkenet ditt til å lukte godt og sitrusaktig.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.