En plante som fluer hater og som du bør ha i vinduet hjemme

15/05/2024 12:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
En tradisjon har gått tapt over tid, men det betyr ikke at den fortsatt ikke fungerer. Det krever bare at du plasserer en bestemt plante i vinduet da den holder fluene unna.

Det er et gammelt triks som brukes for å holde fluer unna hjemmet. Den har vært brukt i mange år, men tilsynelatende er den glemt av mange. Ifølge mediet Edital Concursos Brasil har den imidlertid blitt populær igjen, ettersom mange har fått øynene opp for den.

Når fluer begynner å dukke opp i hjemmet ditt, kan du bruke den naturlige kraften til en plante for å holde dem unna. Det beste er at det bare krever en liten potte med planten i vinduet.

Hvilken plante holder fluer borte fra hjemmet ditt?

Å plassere basilikum i vinduet er en god måte å avvise fluer på. Dette er faktisk en gammel og populær skikk med røtter i kulturelle tradisjoner og eldgamle kunnskaper. Det er selvsagt plantens spesielle egenskaper som gjør at den brukes til dette formålet.

Denne praksisen kan spores tilbake til tidligere kulturer, og med god grunn. Det har vist seg å være svært effektivt, da fluene holder seg unna denne planten.

Hvorfor fungerer det å holde fluer unna?

Basilikum (Ocimum basilicum) inneholder eteriske oljer med en intens aroma og egenskaper som kan være ubehagelige for insekter, inkludert fluer. Den sterke duften fungerer som en naturlig avskrekkende, slik at du kan bruke planten til å holde de uønskede insektene unna.

I tillegg har fluer sensoriske enheter kalt lukteorganer som er ekstremt følsomme for lukt. Sånn sett kan basilikumsaroma virke forstyrrende på dem, og få dem til å unngå planten – og dermed også hjemmet ditt.

Andre frastøtende planter

Gjennom århundrene har forskjellige kulturer rundt om i verden observert og utforsket basilikums evne til å avvise fluer og andre uønskede insekter. Derfor har denne kunnskapen gått i arv fra generasjon til generasjon, og det er derfor mange har brukt dette utmerkede trikset.

I tillegg til basilikum finnes det andre planter som også har avvisende egenskaper mot fluer og insekter. Dette gjelder blant annet mynte, lavendel, rosmarin og sitrongress. Som basilikum inneholder disse plantene aromatiske forbindelser som kan bidra til å holde insekter unna.

Har du problemer med at hjemmet ditt blir invadert av fluer, har du nå funnet en løsning. Alt som trengs er en tur til supermarkedet og kjøpe basilikum. Legg den så i en gryte på en vinduskarm.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.