Kvinne deler et smart 30-sekunders triks som avslører om putene dine må skiftes ut

15/05/2024 14:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kvinne har delt et smart triks som på bare 30 sekunder kan avgjøre om det er på tide å bytte pute.

Det høres kanskje overdrevet ut, men det er sant: puten vår er et avgjørende element for vårt velvære. Det er tross alt den som avgjør om vi får en god eller dårlig natts søvn for de fleste av oss.

Selv om det er vanlig å skifte laken ukentlig – noe som absolutt er en god vane – er det ikke tilstrekkelig. Fra tid til annen må du også bytte ut puten.

Ikke alle er klar over behovet for å bytte ut puter, og mange kan ikke huske sist de gjorde det.

Ifølge en influencer som ofte deler ryddetips på sosiale medier, er det en enkel metode for å sjekke om puten din må skiftes ut.

TikTok-influenser Carolina McCauley la ut en video som delte sine tre beste tips for rengjøring av soverommet, som raskt fikk nesten 300 000 visninger.

Foto: TikTok

I det første tipset forklarer hun hvordan hun bruker en blanding av eddik, olje, vann og såpe for å rengjøre overflater – en metode hun sier hjelper til med å holde støv unna.

Carolina anbefaler også å støvsuge madrassen din ukentlig for å minimere husstøvmidd.

Men det er putespissen hennes som virkelig har overrasket mange. Hun har avslørt en effektiv måte å finne ut om en pute har blitt for gammel og bør byttes ut.

"Brett puten og hold den slik i 30 sekunder. Hvis den fjærer tilbake, er den fortsatt bra," uttalte hun i videoen sin.

Foto: TikTok

Hvis puten derimot ikke går tilbake til sin opprinnelige form, er det et tegn på at den må skiftes ut, sannsynligvis fordi den er fylt med døde hudceller og svette og derfor ikke lenger gir den nødvendige støtten.

"Andedunsputen min spratt ikke tilbake. Den krøp bort og gjemte seg i hjørnet," skrev en annen bruker, som sikkert raskt skiftet pute.

Foto: TikTok

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.