Slik får du en glassdør i dusjkabinettet helt ren igjen

09/05/2024 08:00

Sofie

Hjem
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hint: Med noen få billige midler kommer du langt. Ikke nok med det, det trenger ikke ta lang tid å rengjøre den heller.

Etter en lang og grundig dusj er du kanskje helt ren, men det er en annen sak for dusjdøren din.

Det er imidlertid ingen grunn til panikk, for du kan enkelt få glassdøren din skinnende ren på kort tid. Her er det beste tipset for å oppnå dette.

Slik rengjør du dusjdøren: Dette trenger du

  • Klar eddik

  • Vann

  • Oppvaskmiddel

  • Sprayflaske

  • Svamp

  • Mikrofiberklut

Og slik gjør du det:

  1. Tilsett like deler klar eddik og vann i en sprayflaske. Det kan være lurt å bruke en annen rengjøringsspray som du har brukt opp. I stedet for å kaste disse flaskene, kan du resirkulere dem.

  2. Tilsett en teskje oppvaskmiddel i sprayflasken, spray deretter denne løsningen på dusjdøren, hvor du bør la den stå i 15 minutter.

  3. Etter 15 minutter, bruk en mikrofiberklut til å tørke av dusjdøren. Viser det seg at det ikke er nok, kan du bruke en grovere svamp i stedet. Vær imidlertid veldig forsiktig med dette, da du kan skade døren.

  4. Til slutt er det ikke annet å gjøre enn å skylle og tørke grundig. Når du har gjort det, kan du være sikker på at dusjdøren din vil se ut som om den var helt ny.

Ikke glem fugene på badet ditt. De kan enkelt rengjøres med tannkrem. Det høres kanskje litt bisarrt ut at du må bruke tannkrem til dette, men det fungerer faktisk.

Hvordan fjerne flekker fra vann

Hvis du ser flekker på dusjdøren din, er de sannsynligvis kalkavleiringer. Disse flekkene oppstår når vannet inneholder høye nivåer av harde mineraler som magnesium, kalsium og jern.

Og det harde vannet gir hvite flekker på glasset, som ikke er spesielt fine å se på. Det er derfor veldig heldig at disse flekkene også enkelt kan fjernes med samme løsning som nevnt ovenfor. Det som er viktig å vite her er at denne typen flekker bør fjernes regelmessig, ellers kan det gi varige skader.

Fjerne såpeskum: Slik gjør du det

Har du fete såpeflekker på dusjdøren eller andre steder? I dette tilfellet er det faktisk også mulig å bruke eddikløsningen fra denne artikkelen. Alternativt kan du finne rengjøringsprodukter laget spesielt for dette formålet.

Hvis du ikke har et vaskemiddel som kan brukes, bland natron med vann til det blir en pasta. Når du har gjort dette, sett den på en god svamp og skrubb døren grundig

Greit å vite: Dusjdøren din blir mindre skitten hvis du tørker den hver dag etter dusjen. Det er en liten innsats som er gjort på noen få sekunder, men den er godt brukt.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.