«De narkomanes lege» er død

16/09/2021 11:57

Emma Sletta

Innland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
”De Narkomanes lege” Sverre Eika har gått bort, bare 55 år gammel.

Lege Sverre Eika ble bare 55 år gammel. Han har gått under kallenavnet «De narkomanes lege» og var en forkjemper for mennesker med rusproblemer.

Familien bekrefter ovenfor VG at Eika døde som følge av akutt sykdom. 

Eika ble blant annet kjent for mange da han deltok i TV 2-programmet «Norge bak fasaden». 

– Nyheten som kom i helgen, om Sverre Eikas borgang, smalt som en bombe. I mange år var Eika det siste halmstrået for mange som desperat trengte hjelp. Sverre Eika var en hedersmann av rang. Han var kjent i hele landet som de narkomanes lege og gjorde seg særlig bemerket som legen på Kirkens Bymisjons 24sju i Oslo, skriver Arild Knutsen, leder i Foreningen for en human narkotikapolitikk, i en nekrolog.

Sverre Eika betydde mye for mange. Noe foreningen Tryggere Ruspolitikk fremhever på Facebook.

«Det er med sorgtungt hjerte vi bekrefter at vårt kjære fagkomitémedlem Sverre Eika gikk bort i helgen. Svært få – om noen – har gjort så mye for landets mest vanskeligstilte som Sverre gjorde. Han vil for alltid bli husket for sitt genuine vesen, for omtanken han viste alle og for sin utrettelige vilje til å kjempe for dem andre hadde sviktet. Tomrommet han etterlater, er stort,» skriver de.

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.