Det norske paret Rebecca og Magnus pensjonerte seg som 33-åringer og flyttet til Costa Rica med datteren: Slik gjorde de det

07/02/2018 13:30

Anniken Hauge

Innland
For to uker siden sa ekteparet Rebecca og Magnus Ravneberg opp jobbene sine for å følge en felles drøm om et friere liv.

Som mange andre var paret Rebecca og Magnus Ravneberg, begge 34, lei av hverdagens kjas og mas og drømte om et friere liv. 

Men i motsetning til de fleste valgte paret å gjøre noe med det. For et år siden bestemte de seg for å pensjonere seg, ettersom de ville ut av hverdagsrutinen i Oslo med 9-17 jobber, og heller bruke tid på familien og ting de elsker.

- Vi vil blant annet bruke tiden vår på reise, nye opplevelser, gi tilbake til samfunnet og inspirere andre til å se at en annerledes hverdag er mulig. Vi ønsker en verden hvor folk styres av hjertet og ikke penger, skriver Rebecca Ravneberg i en e-mail til danske BT.

For tiden bor paret i en leilighet de leie i idylliske Costa Rica, Mellom-Amerika, sammen med datteren deres Frøya på ett år.

For å kunne leve ut drømmen om et friere liv, ble paret nødt til å tenke nøye over hva de brukte pengene sine på. Etter et halvt år hadde de klart å spare opp 200.000 kroner de kunne bruke på sitt nye liv.

I tillegg solgte de alle eiendeler de ikke hadde behov for lengre.

Pengene de sparte ble investert i diverse indeksfond - investeringsforeninger som investerer i bestemte aksjeindekser. På den måten har de fått seg en bred investeringsportefølje bestående av aksjer, verdipapirer og opsjoner på råvarer og gull.

Når investeringerne genererer overskudd, kan familien ta ut avkastning de kan bruke på sitt nye liv. På den måten håper de å kunne ha en løpende inntekt fremover.

Ved at spare, investere og leve enkelt er de allerede blitt økonomisk frie med mulighet for å jobbe når det passer. De jobber begge som freelancere 2-3 timer om dagen – med jobber de elsker.

- Fremtiden tilhører freelancerne, og vi ønsker å ha flere ben å stå på. Å vite at vi kan leve av sparepenger gjør at vi levere livet fullt ut og investerer i det som inspirer oss, sier Rebecca til BT, og understreker at det også inkluderer å gi tilbake til samfunnet og de menneskene de møter på sin vei.

Paret er dessuten overbeviste om at de ikke kommer til å være de eneste som vil leve på denne måten i fremtiden.

Du kan følge familiens nye liv på Instagram-profilen deres @everymomentisalwaysperfect:

 

 


 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.