Dronning Sonja avslører oppsiktsvekkende detalj: «Det er nifst. Helt nifst»

02/02/2022 08:41

Emma Sletta

Innland
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix
Hvis det er noe de aller fleste nordmenn kan være enige om, så er det at vi har vært ufattelig heldige med kongehuset vårt.

Det er vanskelig å glemme kong Olav, som i sin tid ble kalt for «folkekongen». Han var kongen som mer enn gjerne gjorde som folket.

Kong Olav tok trikken rundt i Oslo, og han betalte for seg akkurat som alle andre. Jubelen var naturligvis stor da folkekongen fikk sine barn – prins Harald, prinsesse Ragnhild og prinsesse Astrid.

Og det var selvsagt lille Harald som skulle bli vår kommende konge – på den tiden var det jo slik at det var sønnen som kom først i arverekken. I dag er denne regelen endret, og det er den førstefødte som en dag skal bli monark.

Siden den gang er det flere ting som har endret seg – i lang tid var det jo slik at kongelige skulle gifte seg med andre kongelige.

Men da daværende kronprins Harald traff Sonja Haraldsen var det starten på en nye epoke for kongehuset i Norge.

Harald hadde forelsket seg i en borgerlig, og etter en lang kamp for kjærligheten erklærte han at dersom han ikke fikk gifte seg med sin Sonja så ville han forbli ugift, det skriver NRK.

Det hadde betydd at det norske kongehuset stoppet med han.

Lå i kortene

Men nå virker det som at Sonjas fremtid nesten var forutbestemt. Dronningen avslører nemlig i en ny bok flere oppsiktsvekkende detaljer fra tiden som ung.

Det er ikke uvanlig at små jenter vokser opp med drømmen om å en gang bli prinsesse – Sonja derimot ble fortalt i ung alder at hun kom til å bli en kjent person.

Det er Hjemmet som først omtaler denne saken. De nye detaljene kommer frem i boken «Sonja, samtaler med dronningen» skrevet av Alf van der Hagen.

Sonja forklarer til Alf i boken at hun som barn ble spådd i kort av en dame. Og flere av spådommene skal ha blitt til virkelighet.

«Jeg hadde en «tante», en venninne av mor, som spådde i kort. Da jeg var 12–13 år, spådde hun faktisk veldig mye av det som senere har skjedd meg i livet. Det er nifst. Helt nifst. Hun sa blant annet at jeg ville bli en person som var kjent … Og etter som livet gikk, stemte mye av det hun spådde. Også en dyp sorg, sa hun. Det var jo min søster som gikk bort,» sier dronningen.

Det må oppleves utrolig spesielt og merkelig for dronningen at disse spådommene hadde sannhet i seg.