Eksperter i sjokk: Vaskebyrå bruker do-kluten på hele badet

14/09/2017 13:45

Anniken Hauge

Innland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En granskning gjort av eksperter i samarbeid med 'TV 2 hjelper deg' viser urovekkende funn.

TV 2 hjelper deg har testet fire ulike vaskebyråer, hvor hele tre av fire brukte samme svamp til å vaske do og deretter resten av badet. 

Programmet har fått med seg ekspertene Kolbjørn Mohn Jenssen fra Mycoteam og Inger Dahl, som hjelper de i testingen av fire vaskebyråer.

De to ekspertene har sette over vaskingen på stedene den har blitt gjort, og har også sett på opptakene av rengjøringsarbeiderne.

Det melder TV2.

Selv om ekspertene melder at det ser rent ut på stedene de har observert, viser opptakene noe helt annet. Et av Norges største vaskebyråer vasker nemlig tolaettet først, og deretter både vasken og speilet med den samme svampen, skriver TV 2.

– Dette er jo helt feil rekkefølge, konkluderer renholdsekspert Kolbjørn Mohn Jenssen.

Et annet vaskebyrå bruker også en vel alternativ måte for å få badeværelset rent. Etter å ha vasket toalettet med klut, velger de rett og slett å tørke over toalettet med et håndkle som skal henge ved vasken.

På spørsmål fra TV 2 svarer rengjøringsselskapene at de nå skal ha en grundig gjennomgang av sine rutiner, og slett ikke finner dette representabelt for deres rengjørere. 

Du kan se hele programmet på TV 2 hjelper deg ikveld.