Ektepar parkerte fire sekunder for lenge - fikk gebyr på 119 kroner

03/11/2017 14:31

Anniken Hauge

Innland
69-årige Elena Eika og 80-årige Tor Eika sto parkert i syv minutter og fire sekunder utenfor avgangshallen på Gardermoen. Det var tydeligvis fire sekunder for lenge, og paret ble derfor straffet med et gebyr.

11. oktober i år var ekteparet Elena og Tor på vei til Gardermoen flyplass, da de skulle på en lengere reise til Etiopia i Afrika sammen med et annet ektepar.

En i reisefølget var dårlig til beins, og Elena ville derfor parkere slik at det ble best mulig for den eldre kvinnen å få med seg bagasje og komme seg inn på flyplassen.

De valgte derfor å sette bilen på korttidsparkeringen – en avgjørelse som senere straffet seg for ekteparet.

Da de kom hjem igjen fra ferien hadde lå det nemlig en faktura på 119 kroner fra parkeingsselskapet Onepark og ventet på dem i postkassen – som straff for å ha parkert 4 sekunder lengere enn grensen på syv minutter.

Det skriver VG.

Ekteparet er helt sjokkerte over gebyret de nå har fått fra Onepark, og føler at hele situasjonen er håpløs.

- Vi hjalp dem med å hente traller og frakte bagasjen inn i avgangshallen, siden venninnen vår er avhengig av krykker. Vi sto ikke parkert der et øyeblikk mer enn nødvendig, sier Elena Eika til VG, og legger til at de parkerte bilen på en parkeringsplass et stykke unna flyplassen før avreisen.

De har forgjeves forsøkt å komme i kontakt med parkeringsselskapet Onepark både via telefon og på e-post, uten hell.

Avinors pressetalsmann på Oslo lufthavn, Lasse A. Vangstein, opplyser til VG at nåværende ordning ble innført 30. juni og at det er godt skiltet i området i tillegg til at de har informert om det i alle sine kanaler, inkludert på nettsidene sine.

Han understreker at området er for biler som skal levere passasjerer, og ikke for de som 'bare skal inn på flyplassen i skranken og ordne noe', hvilket tidligere har ført til store køer.

 

Ekteparet er tydelig på at det ikke er pengene det handler om, men at det er det prinsipielle som er viktig for dem i saken.

Les også: Mann prøvde å voldta kvinne foran barna hennes: Da skar hun av penisen hans