Elevene får karakterer for første gang - brevet læreren legger ved har rørt tusenvis

Da elevene fikk sine første karakterer, kom det med et brev fra lærerne.

Å bli bedre på staving, lesing og matematikk er selvfølgelig skolens mening.

Men når du blir vurdert fageligt, kan det være hardt for selvtilliten. Hvis karakteren er dårlig, betyr det at jeg også er det?

Selvfølgelig gjør det ikke det, og lærerne er klar over det.

Ved Alstad ungdomsskole i Norge bestemte lærerne seg for å skjerre det ut i papp for elevene da de i 8. klasse skulle ha karakterer for første gang. Læreren la ved et brev. 

Det skriver norsk TV 2.

I brevet står det:

– Nå får du første karakterark her på Alstad ungdomsskole. Før du ser på karakterene dine, er det noe viktig du må være klar over.

«Disse tegnene viser ikke hvordan du er deg og hvor unik du er. Disse karakterene viser ikke at du er en god venn eller om du er snill å tar vare på søsknene dine. De viser ikke om du danser med de kuleste trinnene eller om du sprer glede til omgivelsene dine med ditt vakre smil.

Karakterene viser ikke om du er omsorgsfull eller omtenksom eller om du har gjort ditt aller beste hver dag. Du vil aldri bli testet i disse egenskapene i en prøve."

«Disse vurderingene viser bare hvordan du har gjort det i de ulike fagene, men de forteller deg ikke alt. De sier ingenting om det faktum at du kan ha utviklet deg og forbedret deg i et område som du kanskje synes var vanskeligere tidligere. De kan ikke se at du lyser opp dagen for læreren din. De kan ikke fortelle deg hvor utrolig spesiell du er.

Se på karakterene og les tilbakemeldingene fra oss, men husk: det er ingen prøver eller tegn som kan vise alle de fine egenskapene du har som gjør deg akkurat den personen du er.

Hilsen lærerne dine i 8. Klasse»

Brevet har fått tusenvis til å like og dele meldingen, og kommentarfeltene lyser.

«En så fin tilbakemelding til en 13-14-åring. Fantastisk start på ungdomsliv, ungdomsskole og ungdom,» sier Sissel Beate Wiik.

"Flott. Burde fordeles sammen med karakterarket på alle skoler. Stor respekt til lærerne, som ser hele mennesket», skriver Trine Lise Larsen.