Etter tirsdagens enorme snøfall: 9 år gammel jente måkt inne i snøhule

17/01/2018 13:15

Anniken Hauge

Innland
En ni år gammel jente ble begravet i en snøhule etter en brøytebil fylte åpningen med snø

Tirsdag kom det enorme mengder snø på Østlandet, hvilket førte til et stort kaos i sentrumstrafikken og på landeveiene. 

Skien i Telemark er et områdene som ble hardt rammet, da det tirsdag ettermiddag var opp mot 1.700 husstander som ikke hadde strøm.

Det store snøfallet førte også til at en liten jente på 9 år ble begravet i en snøhule ved familiens hjem i Skien, etter en brøytebil fylte åpningen på snøhulen med snø.

Hendelsen skjedde tirsdag ettermiddag og det var foreldrene og noen naboer som selv gravde ut jenta. Politiet ble informert om hendelsen klokken 23.00 tirsdag kveld.

Politiet i Telemark meldte senere om hendelsen via Twitter, hvor de advarte andre mot å leke i brøytekanter og på steder hvor brøytebiler tipper snø.

Jentas mor stiller seg bak denne advarselen, og forteller til avisen Varden at opplevelsen var tøff for både familien og jenta selv.

- Det er tøft for hele familien og spesielt var det en tøff opplevelse for henne. Jeg hørte jo brøytebilen og jenta vår pleier aldri å gå av sted uten å si ifra hvor hun går. Jeg kom til å tenke på snøhula hun hadde nevnt, grep en spade og begynte å grave, sier jentas mor til avisen.

Politiets operasjonsleder, Vidar Aaltvedt, opplyser at politiet ikke mistenker at sjåføren av brøytebilen har vært uaktsom. 

 

- Sånn som saken er opplyst for oss nå, så er det ingen ting som tilsier at han har vært uaktsom, sier han til VG.

Moren til den 9 år gamle jenta forteller til Varden at hun heller ikke klandrer sjåføren, ettersom inngangen til snøhulen var nede i grøfta og at sjåføren derfor ikke på noen måtte kunne ha sett at det var noen i snøhulen.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.