Feiringen ble til en shitstorm: Prinsesse Ingrid Alexandra av Norge møter stor kritikk

Fra venstre: Sønn av kronprinsesse Mette-Marit, Marius Høiby - Prinsesse Ingrid Alexandra av Norge - Kronprinsesse Mette-Marit av Norge / Foto: Spa/Danapress/Ritzau Scanpix

Den norske prinsessen har fått kritikk på grunn av stedet der hennes 18-årsdag ble holdt.

Norges prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år 21. januar i år, men på grunn av koronapandemien ble det besluttet å utsette festen, og bursdagen ble derfor markert med en middag i går, torsdag. Og en ny feiring i dag fredag.

Som det hører hjemme, ble den spesielle dagen markert med en flott feiring, som selvfølgelig er fortjent.

Les også

Dronning Sonja avslører oppsiktsvekkende detalj: «Det er nifst. Helt nifst»

Men i stedet for gratulasjoner har prinsessen fått en del kritikk, noe som skyldes stedet der partiet ble holdt.

Det skriver TV 2

Festen ble holdt på Oslo kommunes vakre nye hovedbibliotek, som ligger mellom byens sentralstasjon og opera.

Selv om det kan høres ut som et fint sted å feire en bursdag, har flere nordmenn lurt på hvorfor de kongelige velger å legge ned et sted som er preget av å være offentlig tilgjengelig for publikum i en hel dag.

På torsdag ble biblioteket, som normalt er en møteplass for borgere fra alle samfunnslag, stengt ned, inngjerdet og bevoktet av væpnede offiserer som bare slapp inn inviterte gjester.

Det undrer Jenny Dellegård, som er hovedtillitsvalgt i bibliotekarforeningen Deichman.

Hun har dermed skrevet følgende i en uttalelse i Dagbladet: "Det svekker inntrykket av hva et folkebibliotek skal være - fritt og åpent for alle; en stadig viktigere del av et bylandskap som ellers krever veldig mye, krever at du bruker penger der du vil være."

I samme medias lederartikkel kunne man også lese at folkebiblioteket var 'et merkelig stedsvalg'.

– Biblioteker er kanskje arketypen til et sted som skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av status, bakgrunn og lommebok. Den nåværende nasjonalbibliotek strategien sier at 'biblioteker er demokratihus'. Unntaket du gjør her bryter med det prinsippet ganske solid, lyder lederen.

Ifølge Dagbladet får biblioteket besøk av rundt 7.000 mennesker på en vanlig torsdag, men torsdag var det ikke mulig.

Prinsesse Ingrid Alexandra av Norge er nummer to i rekken av etterfølgere til den norske tronen; ved siden av sin far, kronprins Haakon Magnus.

Prinsessen blir mest sannsynlig Norges første regjerende dronning siden Margrethe I, som var dronning av Danmark fra 1375 til 1412, dronningkonsort av Norge fra 1363 til 1380 og dronningkonsort av Sverige fra 1363 til 1364.

Les også

Kong Harald tilbake på jobb: Fikk en helt spesiell gave