Fem år gamle Egil skrev en beskjed til politiet – 30 dager senere kom politiet på døra

28/07/2020 21:41

Emma Sletta

Innland
Norske Egils store dag ble enda bedre da han fikk noen helt spesielle gjester til femårsdagen hans.

Norske Egil fikk et stort ønske oppfylt da han feiret femårsdagen sin. 

Egil elsker politiet og bærer til og med uniform, som han ofte har på seg i barnehagen. Derfor måtte politiet selvfølgelig inviteres, da festen for den unge mannen skulle holdes. 

Det skriver NRK.

 

En måned før bursdagsfeiringen hjalp Egils mor Synne Aunaas sønnen med å skrive et brev til det lokale politiet, som de sammen satte i postkassen.

I brevet sto det blant annet:

- Til politiet i Halden. Kan dere komme til bursdagen min? Jeg blir fem år. Hvis du har noen tyver å fange, kan dere bare gå. Jeg håper dere kommer. Dere er veldig kule: Klem fra Egil.

Temaet for bursdagen var selvfølgelig politi, og Egil hadde på seg uniformen sin for anledningen.  I følge NRK satt familien og en vennegjeng fra Egils barnehage rundt bordet da de plutselig hørte en bil komme kjørende.

«Egil løp mot vinduet og vel var det ikke en politibil som dukket opp. Vi dro ned og møtte to politifolk, Petter og Håkon. Egil var veldig sjenert, men han nikket da jeg spurte om vi skulle invitere dem inn,» sier Synne Aunaas til NRK.

Betjentene kom inn der de viste frem noe av det de hadde i beltet. De sang også med da Egils bursdagssang skulle synges.

Artikkelen forsetter under bildene.

 

«Det var veldig hyggelig å bli invitert og det var gøy å være med. Vi følte at det var stort for han, for han var litt uten for seg selv. Men det var mange som var interessert og som spurte inn til hva vi gjorde,» sier Håkon til NRK.

Jon Hellberg, som er leder for politiet i Halden, kunne ikke stå for Egils fine brev og hadde derfor bedt patruljen om å kjøre forbi og gratulere han med dagen, hvis det var mulig.

Synne Aunaas og Egil har nå blitt enige om at de sammen skal gå forbi den lokale politistasjonen med et takkekort og et perlearmbånd som Egil selv har laget til dem.