Fikk corona vaksine fra AstraZeneca: To personer døde av blodpropp

30/03/2021 21:36

Emma

Innland
De fikk AstraZeneca-vaksinen, og de har nå dødd av blodpropper. Det neste trinnet vil være å undersøke om det er en sammenheng mellom blodpropper og vaksinen.

Det er bekreftet. Ytterligere to nordmenn som fikk koronavaksinen fra AstraZeneca, har dødd av blodpropper.

Det sa landets legemiddelverk i en pressemelding søndag kveld.

– Vi har fått meldinger om to tragiske dødsfall på Rikshospitalet hos de to pasientene som er innlagt på sykehus med et spesielt medisinsk bilde, sier Steinar Madsen, medisinsk direktør i Legemiddelverket.

En, som nå er død, var ansatt i helsesektoren, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Dette betyr at totalt tre personer har dødd etter å ha mottatt koronavaksinen fra AstraZeneca. Tidligere denne uken ble det rapportert at en person hadde dødd etter å ha fått vaksinen.

Det danske legemiddelverket i Norge vil ikke utelukke at det kan være en sammenheng med vaksinen, og dette vil nå bli undersøkt i samarbeid med Det europeiske legemiddelkontoret (The European Medicines Agency).

Det skriver Ekstra Bladet.

Sykdomsbildet sett hos flere pasienter viser blodpropper og et lavt antall blodplater. Det er ikke noe du ser etter vaksinering med andre vaksiner som brukes i Norge.

I Danmark har to personer også dødd etter å ha mottatt koronavaksinen fra AstraZeneca.

Det ble imidlertid også bekreftet at to ansatte fra Hovedstaden i Danmark ble innlagt på sykehus med alvorlige symptomer etter å ha fått vaksinen.

De sjeldne symptomene ble dermed også rapportert hjemme, og derfor ble det besluttet å sette bruken av AstraZeneca-vaksinen på vent i 14 dager.