Foreldre fikk skjema hvor de skulle krysse av for hvilke julesanger barna fikk lov til å synge: Nå har skolen ombestemt seg

25/10/2017 16:17

Anniken Hauge

Innland
Saken har skapt stor debatt i sosiale medier.

Tidligere i dag meldte flere aviser at foreldrene til elever ved Nylund barneskole i Stavanger, hadde fått tilsendt et skjema å krysse av om barna deres kan synge julesanger under årets juleavslutning.

De skulle også krysse av for om barna i det hele tatt fikk delta på avslutningen, hvilket har skapt stor debatt.

Det meldte NTB ifølge Dagbladet og Stavanger Aftenblad.

Men nå har skolen ombestemt seg.

Sangene med religiøst innhold er: "Tenn Lys", "Det lyser i stille grender", "Et barn er født i Betlehem", og spesielt for sjettetrinnselever "Adventsnatt", "Pie Jesu" og "The Little Drummer Boy".

De andre sangene foreldrene må ta stilling til om barnet kan være med på er "Et lys", "På låven sitter nissen", "Juletrall", "Den lure nissen", "We Wish You a Merry Christmas".

Nå har imidlertitig Nylund skole gått tilbake på sangvalget, melder VG.

Skolesjef i Stavanger kommune, Jørn Pedersen, sier at skolen har tatt stilling til responsen på saken, og derfor vil gå tilbake på det:

- Foreldrene har ønsket å ha aktiv påmelding til arrangementene og programmene. Det vi ser er at det nok ikke er nødvendig å ha valgfrihet helt ned på sangnivå. Vi tar de tilbakemeldingene for alvor, og ser at vi åpnet for litt mer valgfrihet enn det som kanskje var meningen, sier han til VG.

Jan Eivind Danielsen har en sønn som går på Nylund skole, og forteller til VG at han er glad for at skolen har gått tilbake i saken. 

- Noen foreldre mener bestemt at skolen skal tilrettelegge for en kristen gudstjeneste i skoletiden for de som ønsker dette, man er da lovpålagt å ha et alternativt opplegg for resten av skolen. Mange synes det er trist man ikke kan ha en felle avslutning og lager derfor en tredje samling, sier han oppgitt og legger til:

– Å arrangere tre avslutninger for å blidgjøre en religiøs gruppe burde være unødvendig i 2017 hvor stat og kirke har skilt lag.

Nylund skole ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Les også: Borgermester vil betale folk for å flytte til sjarmerende by i Italia