Forteller om kreft: Måtte fjerne det ene brystet

05/08/2021 10:19

Emma Sletta

Innland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Programleder Tuva Fellman bruker sosiale medier til å fortelle om brystkreften.

I et lengre innlegg på Instagram starter Tuva Fellman med å beskrive den forferdelige sykdommen. 

– Denne posten har jeg gruet meg til å legge ut, men også tenkt at jeg har lyst til å skrive. Ting går ikke alltid som planlagt. I mai fikk jeg vite at jeg hadde forstadier til brystkreft, skriver Tuva som videre forteller hvordan sommeren og dens planer ble snudd på hodet.

– Denne sommeren skulle jeg bade, gå i fjellet, leke med datteren min og jobbe. Sånn ble det altså ikke.

Tuva måtte fjerne det ene brystet. Noe som naturligvis var et skummelt inngrep. Men Fellman roser det norske helsevesenet i innlegget sitt.

– Jeg måtte fjerne hele brystet. Det har føltes helt vilt dramatisk og skummelt, men på en måte har det også føltes trygt. For vi har virkelig det beste helsevesenet som finnes. Jeg er evig takknemlig for hver eneste sykepleier, lege og spesialist jeg har truffet. Jeg har fått enormt god hjelp og oppfølgning, skriver hun. 

På slutten av innlegget forteller Tuva at hun er på beina igjen, og oppfordrer alle til å få sjekket seg dersom de merker at noen endrer seg med kroppen deres.

– Endelig er jeg på beina igjen, etter det som har kjentes ut som en evighet, men som egentlig bare har vært noen måneder.
Jeg har jo alltid sagt at kroppen er som den er. Den er ikke plettfri og ikke nødvendigvis symmetrisk. Nå som jeg sitter her med én silikonpupp og én vanlig, så stemmer vel det ganske bra, og det er helt greit. Denne sommeren har jeg ikke svømt, men aldri har jeg vært mer takknemlig for at jeg kan gjøre det neste sommer. Er det noe jeg skal ta med meg fra alt dette, så er det at dersom det er noe med kroppen din som endrer seg, føles rart eller feil – så må du ta det på alvor, skriver Fellman.

Tuva publiserte innlegget sitt på Instagram onsdag formiddag, og det strømmet inn med kommentarer om god bedring fra hennes mange følgere. 
«Gode Tuva. Kan ikke forestille meg opplevelsen eller følelsen. Vet bare hva det vil si å være redd og å ha en «annerledes» kropp, forskyldt av en sykdom. Men det viktigste akkurat nå, er å si takk. Til deg. For at du klarer å dele dette, for å gi mot og motivasjon og å spre viktig i formasjon. Det koster sikkert, men det er verdifullt,» skriver en følger. 

Andre kommenterer hvor viktig det er å dele slike historier, selv om de er vanskelige å fortelle om.