Hadde 8 kroner i lommen - forlot Rema1000 med tårer i øynene

02/11/2020 10:35

Emma Sletta

Innland
"Vi hadde 8 kroner igjen fra kleskjøpet, så min kone gikk inn i supermarkedet i håp om at hun kunne finne en matbit og noe å drikke til datteren vår"

En vinterkveld i januar våknet det norske paret Ann Inger og Marius Arnesen og deres fire barn opp til sjokket i livet i Alta. Huset deres var i flammer.

De ble alle reddet ut av det brennende huset, men kledde seg ikke på eller reddet noen av egen delene. Det skriver Finnmark Dagblad.

Paret lånte 2000 kroner slik at de to voksne og de fire barna kunne ha klær og sko på kroppen.

Hele familien ble fraktet til sykehus for observasjon av røykforgiftning, som heldigvis alle slap fint fra. Familien spiste middag på sykehuset kort tid før en taxi hentet dem. Men den minste jenta i familien sov mens de andre spiste, og hadde derfor ingen mat hadde fått da taxien kom.

 

- Vi ba sjåføren om å stoppe ved Rema1000. Vi hadde 8 kroner igjen fra kleskjøpet, så min kone gikk inn i supermarkedet i håp om at hun kunne finne en matbit og noe å drikke til datteren vår. Da hun kom ut med to bæreposer, hadde jeg tårer i øynene, sa Marius Arnesen til Finnmark Dagblad.

Ann Inger hadde gått til en ansatt i Rema1000 og hadde spurt om hun kunne få en bolle og en juice for 8 kroner. Etter å ha fortalt den ansatte sin historie, ble hun fortalt at hun kunne ta det de trengte på supermarkedets bekostning.

Det var en stor hjelp for oss. Vi har bleier, våtservietter, mat og drikke så vi kunne komme oss videre. Jeg var så glad og lettet, sier firebarnsmoren.

 

Ti måneder etter brannen føler ikke paret at de har  takket Rema1000 på Hammerfest sikkerlig.

- Tusen takk til Rema1000 og den søte ansatte. Vi håper alle innbyggerne i Hammerfest vil skryte av dem slik at de får den berømmelsen de fortjener, sier Marius Arnesen.

Da familien kom tilbake til sitt utbrente hus i Alta, hadde venner og bekjente satt opp en innsamlingsaksjon for å hjelpe familien med å starte et liv i form av klær, sko og leker for de fire barna.

Eieren av den lokale Jack&Jones og Vero Moda i Amfisenteret i Alta ringte til og med paret og tilbød dem nye klær fra innsiden til det ekstreme.

- Vi er overveldet av den hjelpen vi har fått når vi virkelig trengte det, sier paret.