Hesteeier fikk fire ganger høyere straff enn ventet

08/11/2017 14:00

Anniken Hauge

Innland
En hesteeier i Sande i Vestfold er dømt til fengsel i ett år for ikke å ta vare på hestene sine.

Det var i påsken i fjor at forbipasserende la ut bilder av hestene i sosiale medier. Hovene til hestene var så lange at de vokste oppover, hvilket fikk forbipasserende til å reagere.

Myndighetene ble varslet om hesteholdet, som førte til at mannen ble tiltalt tiltalt for grov og langvarig vanskjøtsel av fem hester.

I dag ble mannen, som er fra Sande i Vestfold, dømt til ett års fengsel for å ikke ta vare på hestene sine, skriver NRK

​Da forholdene ble avdekket ble to av hestene raskt avlivet etter vedtak fra Mattilsynet, grunnet dyrevernmessige forhold. De tre andre hestene ble omplassert.

Ifølge tiltalen hadde ikke hestene fått tilsyn av veterinær på ti år, 

Aktor la ned påstand om 90 dagers fengsel, men mannen ble dømt til fengsel i ett år. Han mister også retten til å holde dyr for alltid.

Dyrebeskyttelsen Norge la tidligere i dag ut dette innlegget, hvor man ser tydelig på venstre bilde hvor unormalt lange hover hesten hadde.

Hesteeierens forsvarer, Espen Wangberg, sier klienten ble helt sjokkert da han fikk straffen, og understreker at man får lavere straff om man slår ned to personer på byen. 

Hesteeieren nektet straffskyld i retten og viste til at han hadde helseproblemer, men retten mente at mannens helse ikke kunne unnskylde det manglende stellet.