Katten Ernst forsvant sporløst: 9 år senere får eieren et oppkall han aldri vil glemme

29/11/2021 13:18

Emma Sletta

Innland
Foto: Privat
Foto: Privat
"Jeg spiste lunsj på jobben da telefonen plutselig ringte."

Katteeier Jack Nordheim fra Norge hadde for lengst gitt opp håpet om å se katten Ernst igjen da han plutselig fikk en utrolig telefon på jobben.

11 år før var han flyttet til Skellefteå i det nordlige Sverige sammen med familie. Katten Ernst og kattens søster var på daværende tidspunkt to år gamle og udekatte. 

Det skriver norske VG.

På daværende tidspunkt var Jack Nordheim 15 år.

Noen år senere forsvant begge kattene. Familien fant søster katten truffet av en bil og la ved siden av veien. Det var derfor de fryktet det verste for Ernst. De søkte og søkte, men uten å lykkes. Ernst var som sunket i jorden. Gjennom årene ga katteeieren helt opp håpet om å se katten sin igjen.

Men det forandret seg plutselig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Privatfoto

Årene gikk. Jack Nordheim flyttet til Oslo og senere tilbake til Nord-Sverige igjen. Han ble bilmekaniker, kjøpte et hus og startet en familie.

– Jeg spiste lunsj på jobben da telefonen plutselig ringte. Det var dyrevelferdsetaten i Skellefteå som spurte om jeg trengte en katt. Jeg sa: «Nei, jeg trenger ingen katt. Jeg har ikke hatt katt på ni år», sier Jack Nordheim.

Dyrekontroll sa at to uker tidligere hadde de brakt en katt inn i lyet. Den hadde bodd sammen med et eldre par rett utenfor byen. Nå var begge eieren død. Brikken i kattens øre pekte på Jack Nordheim som eier.

"Jeg trodde det umulig kunne være Ernst som var i live etter så mange år. Jeg ble rørt og tenkte «Endelig skal jeg få katten min hjem ni år senere»,” sier den glade eieren.

Dyrekontroll spurte om han ville ha katten tilbake. Jack Nordheim svarte at han ville komme og hente den umiddelbart.

Ernst flyttet hjem til sin gamle eier, og han levde bra. Det var selv om Jack faktisk hadde bestemt seg for at han aldri skulle få en katt igjen.

– Jeg var ikke forberedt på det, men da det var Ernst, var det nødvendig, sier Jack Nordheim.