Kattunger kastet ut av bil i fart: 'Jeg forstår ikke hvordan disse menneskene får sove om natten'

06/11/2017 09:30

Anniken Hauge

Innland
Onsdag morgen fant Dyrebeskyttelsen to døde kattunger ved motorveien. Kattungene hadde sannsynligvis blitt kastet ut av en bil i høy fart.

Onsdag morgen i sidste uge gjorde den norske organisation Dyrebeskyttelsen et uhyggeligt fund ved en motorvej i Sandefjord i det sydlige Norge.

Et tips førte organisasjonen på sporet av to små kattunger som var funnet døde i veikanten.

Det skriver Tønsbergs Blad.

Foto: Dyrebeskyttelsen Sandefjord og Larvik

Ansatte hos Dyrebeskyttelsen fant frem til kattene som hadde blitt kjørt ihjel. Ut fra fra måten de ble funnet på, ble kattungene sannsynligvis kastet ut av en bil i høy fart.

- Kattene lå flere hundre meter fra hverandre. Så små kattunger kryper gjerne sammen når de blir redde, sier nestformann i Dyrebeskyttelsen Vigdis Gyring til Tønsbergs Blad.

Ifølge Vigdis Gyring var kattungene rundt 14 uker gamle. Hun vurderer at det er usannsynlig at så små kattunger selv har gått ut på motorveien.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Foto: Dyrebeskyttelsen Sandefjord og Larvik

Foto: Dyrebeskyttelsen Sandefjord og Larvik

Vigdis Gyring har vanskeligheter med å forstå hvordan noen kan få seg til å behandle hjelpeløse dyr på den måten:

- Jeg forstår ikke hvordan disse menneskene kan se seg selv i speilet, eller sove om natten, sier Vigdis Gyring til Tønsbergs Blad.

Politiet er informert om hendelsen, men det er ikke gjort noen anmeldelse. Vigdis Gyring håper at noen har sett det skje og kontakter Dyrebeskyttelsen, så man kanskje kan finne frem til gjerningsmannen.

Vigdis Gyring oppfordrer dessuten eventuelle vitner til kattungenes død til å kontakte politiet.

Dyrebeskyttelsen finner av og til kattunger som er blitt etterlatt i pappkasser eller ute i skogen. Men det er ifølge Vigdis Gyring første gang de mistenker noen for å ha kastet dyr ut av en bil i høy fart.

Familie hadde ingen anelse om hva hunden deres hadde gjort - så leste de lappen i halsbåndet