Kvinne kjeftet 19 år gamle Kaja for å bruke handikapp toalett: Det burde hun ikke ha gjort

26/10/2020 16:07

Emma Sletta

Innland
19 år gamle Kaja Benedicte Moen Schöttker fikk seg noe av en overraskelse da hun benyttet seg av handikapp toalett i et kjøpesenter. En dame ble så sint at denne tilsynelatende friske jenta brukte handikapp toalett. Men det den fremmede damen ikke umiddelbart kunne se var at Kaja Schöttker har en tarmsykdom kalt Morbus Chron. Hennes sykdom betyr at hun må gå på toalettet raskt, og hun kunne til og med presentere et handikapsmerke til den sinte damen. - Hun trodde jeg mobbet rullestolbrukere ved å bruke toalettet, sa Schöttker til TV2. Kaja Benedicto Moen Schöttker er norsk og situasjonen fant sted på et kjøpesenter i Nord-Norge. Men selv om hun fortalte kvinnen at hun hadde en sykdom som skulle gjøre det akseptabelt for henne å bruke handikap toalett, kvinnen var fortsatt ikke overbevist. - Hun sa at jeg ikke skulle bruke toalettet, og selv om jeg viste henne funksjonshemmingsattesten min, var det ikke godt nok for henne, sier Schöttker. Skriver på facebook Hendelsen var svært ubehagelig for 19-åringen, og hun skrev om det på Facebook. Hennes svar har nå blitt hyllet. - Jeg tror det er viktig at folk blir fortalt om denne sykdommen og forstår at man kan ha usynlige handikapp. På Facebook fant hun støtten hun ikke fikk fra den utenlandske kvinnen. - Det har vært mange fine kommentarer, folk som ringer og sier jeg er kul, sier Schöttker. Kjøpesenterets ledelse har også hørt om hendelsen og har understreket at toalettene er åpne for alle - selv om det er et handikap skilt på døren.  

19 år gamle Kaja Benedicte Moen Schöttker fikk seg noe av en overraskelse da hun benyttet seg av handikapp toalett i et kjøpesenter.

En dame ble så sint at denne tilsynelatende friske jenta brukte handikapp toalett.

Men det den fremmede damen ikke umiddelbart kunne se var at Kaja Schöttker har en tarmsykdom kalt Morbus Chron.

Hennes sykdom betyr at hun må gå på toalettet raskt, og hun kunne til og med presentere et handikapsmerke til den sinte damen.

- Hun trodde jeg mobbet rullestolbrukere ved å bruke toalettet, sa Schöttker til TV2.

Kaja Benedicto Moen Schöttker er norsk og situasjonen fant sted på et kjøpesenter i Nord-Norge.

Men selv om hun fortalte kvinnen at hun hadde en sykdom som skulle gjøre det akseptabelt for henne å bruke handikap toalett, kvinnen var fortsatt ikke overbevist.

- Hun sa at jeg ikke skulle bruke toalettet, og selv om jeg viste henne funksjonshemmingsattesten min, var det ikke godt nok for henne, sier Schöttker.

Skriver på facebook
Hendelsen var svært ubehagelig for 19-åringen, og hun skrev om det på Facebook. Hennes svar har nå blitt hyllet.

- Jeg tror det er viktig at folk blir fortalt om denne sykdommen og forstår at man kan ha usynlige handikapp.

På Facebook fant hun støtten hun ikke fikk fra den utenlandske kvinnen.

- Det har vært mange fine kommentarer, folk som ringer og sier jeg er kul, sier Schöttker.

Kjøpesenterets ledelse har også hørt om hendelsen og har understreket at toalettene er åpne for alle - selv om det er et handikap skilt på døren.