Melder om vanskelige kjøreforhold i hele landet: Vurder å la bilen stå

17/12/2017 16:59

Anniken Hauge

Innland
Til uka blir det underkjølt regn og holkeføre.

Søndag ventes det vanskelige kjøreforhold på grunn av underkjølt regn i Østfold, Vestfold, Telemark, Agder, og til dels Buskerud og Akershus. I Sunnmøre og Sogn og Fjordane er det sterk vind i kombinasjon med snø som kan gjøre det utfordrende å kjøre bil. Det skriver NRK.

Underkjølt regn kan skape ekstremt utfordrende kjøreforhold.

- Hvis du sklir og faller et par ganger på vei til bilen, er det et tegn på at du bør la bilen stå, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Også i Nord byr væromslaget på utfordrende forhold, og Meterologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i hele Nord-Norge fra tirsdag.

- Der (i Nord-Norge, red.) er det et ordentlig værskifte på gang. Fra tirsdag blir det mye vind, mildt vær, mye nedbør og en unormalt høy snøgrense. I Bodø kan det bli opp mot 8–9 grader. Men før alt dette setter inn, så blir det regn som fryser på bakken også her, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til NRK.

Hvis man absolutt må ut å kjøre under så vanskelige forhold, er det aller viktigste selvsagt å avpasse farten, men det kan i tillegg være lurt å rense dekkene av og til, melder NAF.