Nå er det billigere å fly til Bali enn til Vadsø

09/11/2017 14:28

Anniken Hauge

Innland
Ja, du leste riktig. Det er billigere å fly fra Oslo til Bali enn fra Oslo til Vadsø.

Hvem ønsker seg ikke en tur til hvite strender, turkist hav og flotte omgivelser på Bali - og helst istedet for en tur til Vadsø i nord.

Men for komiker og tv-kjendis Thomas Leikvoll (og andre nordlendinger) som bor på Østlandet, men er født og oppvokst i Nord-Norge, kan det være vel så hyggelig å ta seg en tur hjem nordover en gang i blant, for å besøke familie og gamle venner.

Og da forventer man virkelig ikke at denne flyturen med familien skal koste mer enn en familietur til Bali. Men det gjør det rett og slett.

Denne uken postet komiker Thomas Leikvoll et innlegg på Facebook, hvor han skriver: 

- Da har man kjøpt flybilletter til Vadsø i jula. Neste år må vi spare penger så da blir det fly til Thailand i stedet.

Og det skriver komikeren i fullt alvor.

Det var NRK som først meldte om den mildt sagt overraskende saken.

- Det er noen som skor seg på at konkurransen er for dårlig og at finnmarkingene er avhengig av fly, sier Thomas Leikvoll til NRK.

Han legger til at han har sjekket flybillettpriser jevnlig den siste halvannen måneden, og at det koster ikke mindre enn 13.000 kroner for at han og kona skal kunne fly tur-retur og komme helt frem til Vadsø.

- En hel landsdel blir grovt diskriminert med hårreisende flypriser, sier han. Julereisen hans til byen Vadsø er dyrere enn påskereisen til Bali. 

Han forteller at Norwegian tilbyr litt rimeligere billetter enn SAS, men at forskjellen er liten.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, sier han har forståelse for at prisene umiddelbart kan virke urimelige, men han mener samtidig at de to reisene ikke er sammenlignbare, da reisen til Finmark er rett før jul og mange reiser på dette tidspunktet hvilket reflekterer prisen.

Selv om man er tidlig ute, sparer man bare noen hundrelapper, ifølge Thomas Leikvoll. Da må man bestille et halvt år i forveien.

Men hvordan i alle dager kan det være sånn?

Leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet, Pia Høst, forteller til NRK at det er på grunn av det er fri prissetting som er hovedregelen i Norge, og at det dermed er vanskelig å regulere flyprisene, som ser ut til å tilpasse seg etterspørselen. 

 

 

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.