NÅ: Stortinget har vedtatt å gi 'Oktoberbarna' en ny sjanse – til store protester fra representater i Høyre og Frp

14/11/2017

Anniken Hauge

Innland
Innvandringsminister i Frp, Sylvi Listhaug.
Innvandringsminister i Frp, Sylvi Listhaug.
Vedtaket kom ikke uten store protester fra flere representanter.

Tirsdag klokken 13 ble forslaget vedtatt av Stortinget, etter at det i morges ble klart at Senterpartiet støtter Arbeiderpartiets forslag om at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt, skriver Dagbladet.

Men dette vedtaket kom ikke uten protester.

Representanter fra både Høyre og Frp advarer mot det de frykter er 'farlige signaler' om at Norge å mykner sin asylpolitikk. 

Innvandrings- og integreringsminister i Frp, Sylvi Listhaug, er av dem som er mest kritiske til vedtaket:

- Det vi ser i dag er at Ap nå går i SVs retning i asylpolitikken. På vegne av landet er jeg bekymret, sier Listhaug fra talerstolen, ifølge Dagbladet.

Arbeiderpartiets forslag dreier seg om at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnet til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få vurdert saken sin på nytt - derav navnet 'oktoberbarna'.

Situasjonen til de såkalte oktoberbarna, afghanske ungdommer som fikk midlertidig opphold i Norge fordi de var barn, har aktualisert spørsmålet om norsk returpraksis til Afghanistan. Spørsmålet er om det er trygt å sende ungdommene hjem, skriver Dagbladet.

Både Trond Giske og Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet kom med tydelig refs til Sylvi Listhaug på Stortinget i dag. Trond Giske (Ap) ga også en klar advarsel til Listhaug om å følge opp Stortingets vedtak:

- Hittil har ingen konflikt mellom en statsråd og Stortinget ført til at Stortinget må gå. Det ender som oftest med at statsråden slutter, sier Trond Giske fra talerstolen, ifølge Dagbladet.

Ap, Sp, KrF, Venstre, MdG, SV og Rødt stemte for forslagene fra Arbeiderpartiet.

 

 

Læs også:

Atle Antonsen gjør comeback Det bekrefter Warner Bros. Discovery.
Rengjøringsekspert: Slik blir du kvitt bananfluer De fleste av oss hater bananfluer. En ekspert deler en måte å vinke farvel til dem på.