Netflix brøt avtale om filming av 22. juli

05/12/2017 14:27

Anniken Hauge

Innland
Regjeringskvartalet etter bomben 22. juli 2011.
Regjeringskvartalet etter bomben 22. juli 2011.
Netflix er i gang med å gjenskape scener fra 22. juli i regjeringskvartalet til den kommende filmen om terrorangrepet som rammet Oslo sentrum og Utøya i 2011.

Netflix er nå i gang med å gjenskape scener fra den dramatiske juli-dagen i 2011. 

Regissør Paul Greengrass og resten av filmcrewet skal lage filmen basert på Åsne Seierstads bok 'En av oss'.

Avtalen var å filme de fleste scenene i helgen for å skåne folk som jobber i området, men den avtalen brøt Netlix i dag, skriver NRK.

Departementsråd Eivind Dale sier til NRK at de ble varslet om at det skulle foregå filming i helgen, hvor det ble tatt opp scener foran finansdepartementet og VG-huset. 

- Overraskelsen var derimot stor da det sto en stor hvir varebil midt foran inngangen til departementsbygningen i Akersgata i dag. At de skulle filme i Akersgata i dag tidleg var ikke en del av avtalen med produksjonsselskapet, sier Eivind Dale.

I avtalen fra Netflix som NRK har fått tilgang til, står det nemlig at selskapet skulle gjøre seg ferdig med alle scenene i Akersgata lørdag. 

Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) som har hatt dialogen med produksjonsselskapet av filmen og som har gitt tillatelse til filmingen.

Les også: Netflix avlyser populær serie: Anerkjent skuespiller skal angivelig ha seksuelt trakassert 14-åring


 

 

 

Læs også:

Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.
Finnes på alle kjøkken: Når du blander det med Cola og ser magien skje vil du gjøre det samme Når du ser hvordan blandingen kan brukes, vil du gjøre det samme.