Nordmann fengslet i Danmark: Drepte kjæresten og kidnappet datter

09/11/2022 11:10

Emma Sletta

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

En norsk mann som er mistenkt for å ha drept kjæresten sin i Polen er varetektsfengslet i 27 dager.

Det har en dommer i København byrett avgjort i en kort, lukket høring onsdag morgen. 

Mannen ble først fremstilt for tingretten søndag, og pågripelsen ble opprettholdt i tre dager, og nå er han varetektsfengslet.

Nordmannen er siktet for drap på ekskjæresten i Polen og for kidnapping av datteren.

Det skriver Bergens Tidende.

Den danske advokaten Nils Anker Rasmussen møtte som vestlendingens forsvarer. Han ønsket ifølge BT ikke å kommentere saken.

Den 26 år gamle mannen fra bergensområdet ble pågrepet på motorveien utenfor København, med datteren på baksettet, etter at kvinnen ble funnet død i den polske byen Oświęcim.

Han er siktet for drap på ekskjæresten og kidnapping av datteren deres. Aktor Janusz Hnatko har tidligere beskrevet overfor Bergens Tidende det som har skjedd som «veldig brutalt».

– Skadene som var påført offeret, kan bevise det, sa han.

Han ønsker ikke å si noe mer om skadene på kvinnen, men sa søndag til avisen at det var beslaglagt en blodig kniv, og at den er et av bevisene i saken. Da ble det også kjent at en polsk domstol har gitt jentas morfar midlertidig omsorg for barnet.

Kvinnen ble funnet død i 17-tiden lørdag ettermiddag. Den norske statsborgeren som er mistenkt for drapet, var samboer med kvinnen.

Polsk politi har levert en europeisk arrestordre til Danmark og ønsker å få mannen utlevert til Polen. Norske myndigheter har ifølge Bergens Tidende uttalt at de ikke kommer til å hindre en slik utlevering.