Oslo tingrett: Ulvejakta blir ikke stanset

05/01/2018 15:07

Anniken Hauge

Innland
Oslo tingrett stopper ikke den pågående ulvejakta i Hedmark og fredag er to nye ulver skutt. Det gjør at WWF nå vurderer å anke.

I fjor høst saksøkte WWF staten og ba om at domstolene gjemmongikk hele den norske ulveforvaltningen.

WWF ba om at den pågående ulvejakta ble stoppet inntil de store spørsmålene var avgjort. Det sa Oslo tingrett ja til, hvilket skapte sterke reaksjoner.

Noen dager senere ble det lagt frem et nytt vedtak knyttet til lisensfelling av ulv, etter miljøvernminister Vidar Helgesen åpnet for felling av 26 ulver utenfor ulvesona og 16 innenfor.

Lisensjakten både innenfor og utenfor sonen startet den 1. januar og i løpet av uken er ti ulver skutt i de to flokkene i Julussa og Osdalen i Elverum/ Åmot og Rendalen, skriver NRK

WWF er naturligvis svært skuffet over fredagens kjennelse i Oslo tingrett, og dyrevernsorganisasjonen vurdere nå å anke saken.

- Vi er veldig skuffet og mener kjennelsen uriktig legger til grunn at bestandsmålet for ulv kan brukes som en øvre grense for hvor mange ulver vi kan ha i Norge, sier miljøpolitisk leder i WWF, Ingrid Lomelde til NRK og fortsetter:

– Det er hjerteskjærende å se hvor mange ulver som har blitt skutt de siste dagene og det er hovedsaklig dyr som ikke utgjør noen skade, hevder hun.

Administrerende direktør i Norskog Arne Rørå er derimot fornøyd med kjennelsen:

- Det er bra at jakta nå kan fortsette og at Stortingets intensjon om at ulvebestanden skal forvaltes kan gjennomføres i praksis. Dette er et lite, men viktig tiltak for å dempe konfliktnivået i ulveforvaltningen, sier han til NRK.