Politiet brukte listig metode for å fange blotter

15/05/2021 12:04

Emma

Innland
Politiet brukte en helt spesiell metode for å fange en blotter, som forårsaket frykt og skrekk.

En ukjent blotter hadde forårsaket skrekk med sin nakne kropp i den norske byen Nittedal. Politiet visste ikke hvem mannen var, men de var fast bestemt på at han skulle bli tatt.

Det viste seg imidlertid å være enklere enn forventet, og dette skyldes politiets smarte metode.

Politiet i Lillestrøms avis Romerikes Blad hadde sagt at bloteren hadde til slutten av inneværende uke å melde. Hvis han ikke gjorde det, ville politiet publisere bilder tatt av en av de fornærmede av blotgeren.

– Et av ofrene har tatt flere gode bilder av mannen fra bare noen få meter unna. Hvis flekken ikke  melder seg til politiet før i slutten avneste uke, vil vi gi mediene tilgang til disse bildene og ringe etter mannen på denne måten, sier patruljeleder Jørgen Hoff i Lillestrøm politidistrikt til Romerikes Blad.

– Akkurat nå vet vi ikke hvem mannen er, men hvis bildene publiseres, er vi helt sikre på at det sannsynligvis er noen som bør kjenne ham igjen, sier Jørgen Hoff.

Meldte seg

Blotgeren våget ikke å ta noen sjanse, og han valgte derfor å krype til korset og overga seg til politiet.

Dagen etter at artikkelen ble publisert i Romerikes Blad, kunne politiet opplyse at mannen var pågrepet.

Blotgeren hadde fått kalde føtter og ringte derfor Lillestrøm-politiet selv, hvor han lovet å komme inn på stasjonen.

Politiet sa det var en mann i 20-årsårene. Normalt tar ikke politiet tilnærmingen til å bruke media, men det gjorde de i dette tilfellet.

" Han har skapt frykt for barn og voksne, og vist uholdbar oppførsel. For å forhindre ytterligere overgrep valgte vi denne gangen å bruke media. Det viste seg å være det riktige valget, sier Jørgen Hoff.