Sofus lot bilen stå fordi han hadde drukket - det angrer han på nå

03/02/2017 18:15

Anniken Hauge

Innland
Den 18-årige Sofus Herold var på fest på skolen i Odder i Danmark forrige fredag. Han bestemte seg fornuftig for å la bilen så fordi han hadde drukket. Men dagen etter gjorde han en ekkel oppdagelse.

I tidens løp har det vært massevis av kampanjer som oppfordrer folk til å la bilen stå hvis de har drukket. 

18-årige Sofus Herold er en av de fornuftige. Etter en skolefest forrige fredag valgte han  la bilen stå igjen ved skolen, nettopp fordi han hadde drukket. Han ville verken risikere å miste lappen, eller gjøre skade på bruktbilen som han nettopp hadde kjøpt for egne penger, skriver Stiften.dk.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Men Sofus Herolds omtanke for seg selv og sine medmennesker til tross, så var det ikke alle som var like omtenksomme. Da han dagen etter skulle hente bilen sin, var nemlig den sølvgrå Toyota Carina borte.

 

Den ble senere funnet brent og rasert i et vannhull. Bilen var fullstendig ødelagt. Fordi bilen ikke hadde kostet mer enn 10.000 kroner da Sofus Herold kjøpte den, hadde han ikke tegnet kaskoforsikring på den. Det ville simpelthen ha kostet mer enn bilen var verdt. 

Derfor står den 18-årige videregåendeeleven nå uten bil.

Vil samle inn til en ny bil
At Sofus Herold helt uforskylt nå står uten bil, synes Anne Bønnelykke er meget leit. Hun har selv barn på samme skolen, og føler med 18-åringen. 

Derfor har hun valgt å lage en innsamling som skal skaffe penger til en ny bil Sofus. 

- Det er så urettferdig at noen har vært så onde mot ham. Derfor har vi tatt initiativ til denne innsamlingen, skriver hun som begrunnelse for innsamlingen. 

Det er i øyeblikket samlet inn 8.185 kroner. Les mer om innsamlingen her.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.