Sykehus erklært feil person død

08/04/2022 12:15

Emma Sletta

Innland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et sykehus erklærte feil person død, og varslet dermed feil familie.

 NRK melder at Sørlandets Sykehus i Kristiansand 4. september har begått noe av en tabbe da de overleverte budskapet som alle foreldre frykter å få: Sønnen din er død. 

Sønnen var imidlertid ikke død i det hele tatt.

Den dagen familien fikk det forferdelige budskapet, skjedde en motorsykkelulykke der en mann i 30-årsårene mistet livet.

Det var i den forbindelse at Sørlandets Sykehus ved et uhell erklærte en mann i 20-årene  død.

Sykehuset fant ut at den 20 år gamle mannen var eieren av motorsykkelen som var involvert i ulykken. Men det var bare det, men. Motorsykkelen ble stjålet, og derfor var det ikke motorsykkelens rettmessige eier som gikk bort etter å ha kjørt den.

Meldingen kom imidlertid ikke til foreldrene før en time etter at de mottok den hjerteskjærende samtalen som fortalte dem at sønnen deres var død, at de innså at han ikke hadde dødd.

Det skjedde ved at sønnen selv ringte dem.

Sykehuset har allerede beklaget hendelsen sterkt.

"Vi beklager kraftigt den byrde, det har været for den pågældende familie," kommer det fra direktøren for Sørlandets Sykehus, Susanne Hernes, til NRK.

Hun forteller etterpå at det er igangsatt en gjennomgang av hendelsen i håp om å finne ut hvordan man kan forhindre at lignende skjer igjen.